Inovativan i dostupan
1.3k

Deset razloga zašto upisati Pravni fakultet Univerziteta u Travniku

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku
Svaka generacija studenata predstavlja novi izazov, potrebu da se opravda činjenica da je upravo Pravni fakultet Univerziteta u Travniku kvalitetan izbor edukativne i profesionalne orjentacije.

Za buduće studente ovaj izbor znači pomak naprijed u obrazovno-naučnom procesu, na putu ka sticanju najviših nivoa naučnog i akademskog obrazovanja.

Studij i učenje su najbolja investicija. Pravni fakultet posjeduje kapacitete koji omogućavaju da studenti ostvare zavidne rezultate.

U nastavku pročitajte 10 razloga zašto se odlučiti za Pravni fakultet Univerziteta u Travniku.

1. Iskustvo - Ovaj fakultet prvi je i najveći privatni Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, sa šesnaestogodišnjim iskustvom u radu.

2. Akreditovan - Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je akreditovan 2016. godine i reakreditovan 2021. godine. Diplome su priznate u našoj državi i inostranstvu. Diplomirani studenti Pravnog fakulteta nastavljaju svoje usavršavanje na studijima II i III ciklusa ili pronalaze zaposlenje u struci širom svijeta.

3. Dostupan - Nastava je organizovana na dvije lokacije, u blizini Sarajeva i u Tuzlanskom kantonu.

4. Inovativan - Već pet godina Pravni fakultet Univerziteta u Travniku uspješno organizuje savremen sistem učenja na daljinu (DL- distance learning), što je posebna olakšica za zaposlene studente i studente iz inostranstva.

5. Profesionalan - Student je u centru pažnje. Akademsko osoblje Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku čine dokazani stručnjaci, profesori i asistenti koji se u potpunosti posvećuju radu sa studentima.

6. Fleksibilan - Pravni fakultet nudi posebne pogodnosti u vidu raznih finansijskih olakšica kao što su plaćanje školarine u ratama i značajna umanjenja školarine za kompletan period trajanja studija za odlične učenike i učenike generacija u srednjim školama, za sve zaposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova, Granične policije, Oružanih snaga, Kazneno popravnih zavoda, Državne agencije za istrage i zaštitu, Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, prelaznike sa drugih visokoškolskih ustanova te za studente koji istovremeno studiraju sa osobom iz zajedničkog domaćinstva.

7. Kvalitetno opremljen - Pravni fakultet raspolaže prostranim fizičkim resursima, u skladu sa standardima i normativima visokog obrazovanja. Njegove prostorije su opremljene najsavremenijom opremom, što čini poseban ugođaj i toplinu studija.

8. Savremen - Nastavni planovi i programi su savremeni i prilagođeni tržištu rada. Studentima su na raspolaganju prvi, drugi i treći ciklus studija. Na prvom ciklusu studija dostupna su dva smjera- četverogodišnji smjer Općeg prava i trogodišnji smjer Poslovnog prava.

9. Otvoren za saradnju - Pravni fakultet ostvaruje odličnu saradnju sa institucijama iz prakse, studenti posjećuju sudove, advokatske kancelarije i imaju priliku slušati predavanja stručnjaka iz različitih oblasti.

10. Unapređuje nauku - Pravni fakultet posebnu pažnju posvećuje razvoju nauke. Svake godine održavaju se međunarodne naučno-stručne konferencije, okrugli stolovi, u kojima i studenti uzimaju učešće. Fakultet redovno izdaje časopis "Zbornik radova Pravnog fakulteta". Pravni fakultet Univerziteta u Travniku ojačava obrazovni sistem države Bosne i Hercegovine i svima daje jednake prilike za sticanje znanja i usavršavanje.

Prijavu za upis kao i ostale informacije možete pronaći na stranici www.pfk.edu.ba.