{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani meda i ljekovitog bilja "Živjeti s prirodom - Goražde 2011.“

F
21.10.2011. u 16:18
0
0
Dani meda i ljekovitog bilja "Živjeti s prirodom - Goražde 2011.“
0
Dani meda i ljekovitog bilja "Živjeti s prirodom - Goražde 2011.“
Goražde
U organizaciji Udruženja medonosnog, aromatičnog i ljekovitog bilja "Facelija" danas je u Goraždu otvorena peta manifestacija Dani meda i ljekovitog bilja "Živjeti s prirodom - Goražde 2011.“ Manifestacija je okupila 25 izlagača iz svih krajeva BiH, Srbije, Crne Gore i Vojvodine koji su izložili razne vrste meda i drugih pčelinjih proizvoda i ljekobilja.
"Cilj manifestacije je skrenuti pažnju na sve mogućnosti i potencijale koje u ovom segmentu nudi BiH a samim tim i BPK Goražde, zatim razvoj uzgoja i razvoj pčelarstva te edukacija građana i samih pčelara, ali i podrška akciji „Kupujmo domaće“. Želimo podstaći i vlast na donošenje zakonskih propisa iz ove oblasti“, kazao je Feni predsjednik Udruženja "Facelija" Goražde Rehad Deljo.

Osim izložbeno-prodajnog sajma u okviru ovogodišnje manifestacije bit će održana prezentacija dostignuća u pčelarstvu, ali i razvoja lokalne i regionalne poljoprivrede. Predviđena je i prezentacija turističkih filmova, knjiga o pčelarstvu, edukacije te program „Čaj za sve“ u okviru kojeg posjetioci sajma mogu degustirati proizvode.

Zanimljivo predavanje danas je održao i prof. doktor Nezir Tanović, predsjednik Saveza uzgajivača ljekobilja Federacije BiH, koji je upozorio na činjenicu da je agrar danas veoma zapostavljen.

“Agrar je doživio jedno rasulo i samo dno, tako da mi danas nismo konkuretni na tržištu”, rekao je Tanović.

Dane meda i ljekovitog bilja u Goraždu svečano je otvorio načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović a ovogodišnju manifestaciju osim Općine Goražde, Vlade BPK-a i Obrtničke komore BPK podržala su i federalna ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te poduzetništva i obrta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: