{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas vanredna skupština dioničara Elektroprenosa BiH

S
3.2.2012. u 07:06
0
1
Danas vanredna skupština dioničara Elektroprenosa BiH
0
Danas vanredna skupština dioničara Elektroprenosa BiH
Vanredna Skupština dioničara Elektroprenosa BiH, na kojoj će biti riječi o izmjenama i dopunama Zakona o formiranju ove kompanije, bit će održana danas u Banjoj Luci, rečeno je Srni u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.
Na Skupštini će biti riječi o prijedlogu izmjena i dopuna Statuta kompanije i principima koji se odnose na investiranje. Bit će riječi i o formiranju ekspertskih radnih grupa sa zadatkom da analiziraju i predlože rješenje za status 110 kilovoltne mreže u BiH, kao i definisanje odnosa Nezavisnog operatora sistema u BiH i Elektroprenosa BiH, ističu u Ministarstvu.

Na vanrednoj Skupštini najavljeno je prisustvo premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića i premijera Federacije BiH Nermina Nikšića. Početak vanredne Skupštine zakazan je za 12 sati u sjedištu kompanije. Predstavnici Republike Srpske i Federacije BiH saglasili su se krajem prošle godine da bude formiran novi upravni odbor Elektroprenosa BiH, čime bi bila okončana višegodišnja blokada ovog sistema i omogućeno investiranje neiskorišćenih 220 miliona KM, koji se nalaze na računu kompanije.

Vlada Republike Srpske donijela je sredinom oktobra zaključak da bude osnovana nova elektroprenosna kompanija u RS ako ne bude riješen problem nefunkcionisanja Elektroprenosa BiH. Od tada traju intenzivni razgovori predstavnika Republike Srpske i Federacije BiH, u koje je bila uključena i Delegacija EU u BiH.

Republika Srpska ima 42, a Federacija BiH 58 odsto udjela u vlasništvu Elektroprenosa BiH, a oko 220 miliona KM neiskorištenih sredstava stoji na računu ove kompanije zbog nemogućnosti postizanja dogovora o raspodjeli dobiti i investiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: