Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova godina će 10x biti gora od prošle
sto se tice potrosacke korpe zakljucujemo da smo sirotinja
postupilo samo iz razloga napuhavanja dobiti. ako pratite njemacko tržišta vidite da je cijena garderobe pala za 90%. u ekonomiji cijene rastu kada je velika potražnja ili manjak robe,sirovine. to kod nas nije slučaj te nema osnova za inflaciju već prije za deflation,pad cijena.
Krene čojk sa bitcoinom, i završi sa komentarom možda će neke cijene biti povećane. E za to ti treba doktorat. Bravo Čavaliću
kao sto je nekome odgovarao rat da se obigati tako nekome odgovara i ova situacija a narod nek suti i trpi !
Kod nas je kriza od 1990.
Okrenuti se domacoj proizvodnji I nema krize...
Rast cijena sirovina od pšenice do bakra obećava inflaciju preko 2% do kraja ljeta. Do kraja godine bar 4 % jer Biden mora utilizovati 1.9 triliona. E tada postaje interesantno jer prestaje da radi printer i slijedi bjezanija iz obveznica i dionica ... pa raste kamatna stopa i sljedi bjezanija iz nekretnina ... i zaustavlja se inflacija novom recesijom.
Naj gore nam je kad ovi iz dijaspore počnu komentarisati. A večina vas glasa 30 godina za ove na vlasti.
Tek ce sve poskupiti i platicemo danak neradu vlasti i nenabavci vakcina. Uvode se pasoshi vakcinacije sto znaci nema putovanja za privrednike i ni za koga.
sve je poskupilo profiteri koriste svaku priliku da dizu cijene
Pa zato je i stvorena pLandemija.
"Inflacija pojeftinjuje novac." Sad bi ti rahmetli Fahrudin Sebic slozio samar i obnovio bi prvu godinu faksa
kakva inflacija,ne ide nista
Pandemija na svom kraju? Kojem svom kraju?
Ti ekonomski problemi su neminovni. Međutim, životi i zdravlje ljudi su bitniji. Kao u ratu, bitno je preživjeti, pa će biti neke ekonomije, a ako pogineš onda ti džaba sve.
Tik Tak...