Vlada RS
0

Čubrilović: Dobri izgledi za rješenje finansiranja autoputa

SRNA
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čuvrilović izjavio je Srni da će austrijskoj firmi „Štrabag“, koja treba da gradi mrežu auto-puteva u RS, biti ponuđeni modaliteti kako da obezbijedi finasijska sredstva za prvi ugovor o izvođenju radova na dionici Banjaluka - Doboj.

Govoreći o sinoćnjem sastanku sa predstavnicima konsultanstske kuće „Dilojt“ u Beogradu, Čubrilović je rekao da možda nije trenutak da se kaže da je definitivno dogovoreno na koji način će se to izvesti, ali da sa sigurnošću može reći da su dobri izgledi da se izađe iz ovog problema.

„S obzirom na novonastalu situaciju i probleme koje je Štrabag imao u vezi sa obezbjeđenjem finansijskih sredstava, naša konsultanstska kuća Dilojt je zajedno sa austrijskom firmom pokušala da iznađe i traži nova rješenja. Ima nekoliko modeliteta kako da dođemo do prvog ugovora o izvođenju radova, a to se odnosi dionicu Banjaluka - Doboj“, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je naveo da postoji nekoliko rješenja koje će „Dilojt“ još u toku ove nedjelje izložiti „Štrabagu“.

„Sljedeći utorak i srijedu nastavljamo te dogovore, ali nakon sastanka sa Dilojtom i Štrabagom, koji će biti u petak ili ponedjeljak. Odmah poslije toga zakazujemo Savjet za praćenje ovog procesa i nove dogovore sa „Štabagom“.

On je izrazio uvjerenje da će „Štrabag“ naći rješenje da ostane u ugovornoj obavezi prema projektu „Izgradnja mreže auto-puteva RS“, bez obzira na finasijsku krizu i situaciju u kojoj se našla cijela privreda i finasijske poteškoće koje ima većina privrednih subjekata u svijetu.