promo
31

CPE seminar: Zapošljavanje i selekcija, kako pronaći i zaposliti najbolje kandidate

U maloj grupi sa maksimalno 20 učesnika naučite kako povećati efikasnost poslovanja kroz odabir zaposlenika koji će pomoći vašem poslovanju.

Zapošljavate, ali niste sigurni kako pronaći, odabrati i zaposliti najbolje ljude za vaš posao? Odgovore pronađite na novom seminaru "Zapošljavanje i selekcija" koji organizuje Centar za poslovnu edukaciju (CPE) 13. januara 2022. u Sarajevu, hotel Hills 5*.

CPE poklanja popust za rane prijave do 31. decembra, stoga požurite sa prijavom.

Cilj naših seminara i radionica je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da na jasan i jednostavan način optimizirate vaš proces zapošljavanja i selekcije kandidata te prepoznate i zaposlite kadar koji će unaprijediti vaše poslovanje. Kroz seminar će vas voditi jedna od vodećih HR stručnjaka u regiji, mr. sc. Suzana Tihi - Babić, koja svoja praktična iskustva od 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj seminar imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse, a sve to u maloj grupi do maksimalno 20 učesnika.

Saznat ćete kako izvući maksimum iz primljenih biografija i motivacijskih pisama, intervjua, testiranja te koje vam informacije može dati svaki od osnovnih koraka u selekciji kandidata. Ujedno ćemo vam predstaviti pomoćne alate koje možete dalje koristiti u vašoj organizaciji i pružiti mogućnost zajedničke diskusije i razmjene iskustava u različitim firmama i organizacijama.

Proces zapošljavanja i selekcije kandidata za posao predstavlja jedan od ključnih koraka na putu prema uspjehu svake organizacije. Selekcijskim postupkom povećavamo mogućnost pronalaska talenata koji će kvalitetno i temeljito obavljati svoj posao na novom radnom mjestu. U skladu s tim, osim iz perspektive poslodavca, selekcijski postupak je potrebno sagledati i iz perspektive kandidata koji su se javili na konkurs za posao u toj organizaciji. Poslodavci često ne raspolažu potrebnim znanjima o tome kako predvidjeti i uticati na reakcije kandidata tokom selekcijskog postupka. Zapošljavanje obično provode odjeli ljudskih potencijala, no u malim firmama takvi odjeli ne postoje te je od izuzetne važnosti da vlasnici i menadžeri steknu vještine potrebne za provođenje ovog procesa.

Zapošljavanje i selekcija, ne samo da je jedno od najvažnijih područja menadžmenta ljudskih resursa, nego je i jedna od najvažnijih potreba brzorastućih firmi. Njena je važnost povezana sa činjenicom da često sve kasnije aktivnosti i ukupna uspješnost ovise o tome kakve smo ljude odabrali za organizaciju. Cilj procesa selekcije je prognozirati buduću radnu uspješnost zaposlenih i cijele organizacije.

S obzirom na izuzetno visoke troškove zapošljavanja pogrešnih kadrova (koji idu i do 200 % godišnje plate zaposlenika), od izuzetne je važnosti unaprijediti proces selekcije i minimizirati pogrešne izbore. Prijavite se na naš seminar i unaprijedite svoje poslovanje.

Kome je seminar namijenjen

Ova interaktivni seminar je namijenjen svima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim resursima, konkretno procesa zapošljavanja i selekcije kandidata. Svi oni koji vrše zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme imat će veliku korist od ovog seminara, uključujući HR menadžere, direktore malih i srednjih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti. Seminar je korisan i za one koji direktno ne vrše proces zapošljavanja, ali u njemu indirektno učestvuju (voditelji timova, rukovodioci sektora i slično).

Trener mr. sc. Suzana Tihi-Babić Addiko bank, Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima

Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Mjesto i datum održavanja Sarajevo – 13. januar 2022; 9:30 do 16h, Hotel Hills *****

Seminar je ograničen na 20 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o seminaru i prijave na linku ili nas pozovite 033 260 505.