PROMO
32

CPE seminar: Kako uspješno izgraditi strateške odnose sa poslovnim partnerima

Za većinu kompanija izgradnja i održavanje odnosa sa poslovnim partnerima je ključ opstanka i uspjeha, bilo da se radi o kupcima, dobavljačima ili nekom drugom vrstom partnerstva.

Iako se nekada čini da ovo izgleda lako, dolazak konkurencije, nove tehnologije, udruživanja i propadanja partnera mogu dovesti do uzdrmanih ili prekinutih poslovnih odnosa koje treba znati obnoviti ili krenuti sa novim partnerima od nule.

Zato vas pozivamo da nam se 12. maja 2022. pridružite u fantastičnom planinskom ambijentu novog hotela Monti na Igmanu, kako biste na našem interaktivnom seminaru saznali vodeće praktične strategije i modele za uspostavljanje i održavanje uspješnih strateških odnosa sa partnerima. Kroz seminar će vas voditi jedan od vodećih stručnjaka u regiji za strateška partnerstva, Jasmin Kukuljac, koji svoja praktična iskustva od 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje.

CPE poklanja popust za rane prijave do 30. aprila, stoga požurite sa prijavom.

Fokusirani smo na prenos praktičnih znanja i iskustava koje možete odmah primijeniti. Kroz ovaj interaktivni seminar imaćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse, a sve to u opuštenoj atmosferi male grupe učesnika. Ovo je ujedno i idealna prilika za networking sa kolegama i liderima iz raznih branši, a ako se odlučite za noćenje, hotel Monti ima spa centar sa velikim unutrašnjim bazenom za opuštajući odmor.

Teme

  • Definicija poslovnih partnera
  • Šta je partnerstvo
  • Ko su ključni partneri i kako ih njegovati
  • Održavanje partnerstva
  • Vrste poslovnih odnosa
  • Upravljanje i unaprjeđenje odnosima sa dobavljačima, partnerima i ključnim partnerima
  • Suočavanje sa kupcima
  • Pregovaranje, argumentiranje i uvjeravanje

Trener: Jasmin Kukuljac

Poslovni konsultant i ekspert za partnerske odnose

Jasmin Kukuljac je iskusan profesionalac koji uspješno konceptualizira i implementira inovativne strategije komercijalnog i marketinškog karaktera. Posjeduje visok nivo poznavanja distributivnih kanala i ekspert je za širenje tržišta i razvoja poslovanja. Veoma uspješno akvizira nove brandove i principale za teritoriju SEE. Izuzetno dobro obučava i motivira zaposlene da značajno doprinose kompaniji i njenom razvoju. Pored redovnog posla vođenja svoje kompanije, bio je angažovan u Orbico akademiji kao lider tima za edukaciju u sektoru pregovora, prodaje, prezentacijskih vještina, partner menadžmenta te motivacije. Uspješno je vodio navedene treninge za zaposlene iz 21 zemlje koji obavljaju razne funkcije – od key account menadžera (KAM), preko brand menadžera, finansijskih kontrolora, team lidera, komercijalnih direktora, do generalnih menadžera.

U proteklom dijelu karijere radio je kao komercijalni direktor u Orbico d.o.o., vodećoj distributerskoj kući u Evropi (ogranak u BiH), gdje je upravljao svim prodajnim i marketinškim odjelima u kompaniji sa preko 150 ljudi. Također, radio je kao izvršni direktor u vodećoj osiguravajućoj kući za životna osiguranja u BiH – Merkur/Vienna osiguranje, obavljao je i funkciju direktora Nestlé Adriatic BH, gdje je uspješno vodio tim stručnjaka prodaje, marketinga, finansija i logistike. Izabran je za najboljeg key account menadžera (KAM) u Nestle SEE dvije godine zaredom – 2008. i 2009.

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Mjesto i datum održavanja

Sarajevo/Igman - 12. maj 2022; 10 do 16.30h, hotel Monti Igman.

Ovaj interaktivni seminar je ograničen na 24 učesnika, stoga požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o seminaru i prijave https://trening.cpe.ba/partnerski-odnosi/ ili pozovite 033 260 505.

CPE seminari u najavi

Primjena GDPR-a i Zakona o zaštiti ličnih podataka

Sarajevo – 11. i 12. maj 2022.