PROMO
13

CPE radionica: Zapošljavanje i selekcija, kako pronaći, izabrati i zaposliti najbolje kandidate?

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje dvodnevnu radionicu "Zapošljavanje i selekcija: Kako pronaći, izabrati i zaposliti najbolje kandidate?", 5. i 6. novembra 2020. u Sarajevu.
CPE poklanja popuste za rane prijave do 24. oktobra. Požurite sa prijavom, radionica je ograničen na 20 učesnika.

Cilj naših radionica i treninga je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da na jasan i jednostavan način optimizirate vaš proces zapošljavanja i selekcije kandidata te prepoznate i zaposlite kadar koji će unaprijediti vaše poslovanje. Kroz radionicu će vas voditi jedna od vodećih HR stručnjaka u regiji, mr. sc. Suzana Tihi - Babić, koja svoja praktična iskustva od 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovu radionicu imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse, a sve to u maloj grupi do maksimalno 20 učesnika.

Saznat ćete kako izvući maksimum iz primljenih biografija i motivacijskih pisama, intervjua, testiranja te koje vam informacije može dati svaki od osnovnih koraka u selekciji kandidata. Ujedno ćemo vam predstaviti pomoćne alate koje možete dalje koristiti u vašoj organizaciji i pružiti mogućnost zajedničke diskusije i razmjene iskustava u različitim firmama i organizacijama.

Odgovorićemo na najvažnija pitanja: zašto je važan proces selekcije kandidata i kako utiče na uspješnost poslovanja?

S obzirom na izuzetno visoke troškove zapošljavanja pogrešnih kadrova (koji idu i do 200% godišnje plate zaposlenika), od izuzetne je važnosti unaprijediti proces selekcije i minimizirati pogrešne izbore. Prijavite se na našu radionicu i unaprijedite svoje poslovanje.

Teme dvodnevne radionice

• Proces planiranja ljudskih resursa • Analiza i planiranje radnih mjesta • Vrijednosti i ponašanja • Definisanje ključnih kompetencija • Zakonski okviri za selekcijski proces • Selekcijski kanali i alati • Oglašavanje • Headhunting • Predselekcijski i selekcijski proces • Testiranje kandidata • Intervjuisanje i centar za procjenu • Vježbe i simulacije intervjua • Pregovaranje o uslovima zaposlenja • Zapošljavanje • Predstavljanje organizacije i uvođenje zaposlenika u organizacijsku kulturu

Kome je radionica namijenjena

Ova interaktivna radionica je namijenjena svima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim resursima, konkretno procesa zapošljavanja i selekcije kandidata. Svi oni koji vrše zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme imat će veliku korist od ove radionice, uključujući HR menadžere, direktore malih i srednjih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti. Radionica je korisna i za one koji direktno ne vrše proces zapošljavanja, ali u njemu indirektno učestvuju (voditelji timova, rukovodioci sektora i slično).

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat o učešću.

Predavač:

mr. sc. Suzana Tihi – Babić Direktor Odjela upravljanja ljudskim resursima, Addiko bank

Mjesto i vrijeme održavanja

Sarajevo – 5. i 6. novembar 2020; kongresni centar Hotel Hills 5*

Radionica je ograničena na 20 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o radionici i prijave na https://trening.cpe.ba/selekcija-kandidata/ ili pozovite na 033 260 505.

CPE radionice u najavi

Osnove uspješne prodaje Sarajevo - 31. oktobar 2020.

Praktična priprema i pisanje projekata za EU fondove za privatni i javni sektor Sarajevo - 27. i 28. oktobar 2020.

GDPR i Zakon o zaštiti ličnih podataka Sarajevo - 11. i 12. novembar 2020.

Agilni projekt menadžment Sarajevo - 18. i 19. novembar 2020.