Promo
8

CPE radionica: Projekt menadžment u poslovnoj praksi

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje dvodnevnu interaktivnu radionicu "Projekt menadžment u poslovnoj praksi", 18. i 19. februara u Sarajevu te 21. i 22. februara u Tuzli. CPE poklanja 20% popusta za prijave do 8. februara. Zato, požurite sa prijavom, jer broj učesnika je ograničen na 16 u grupi.

"Cilj naših treninga i seminara je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše rukovođenje projektima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski projekt menadžeri koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi. Fokusirani smo na prijenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse", poručuju iz Centra za poslovnu edukaciju.

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja projektima unutar firme ili organizacije. Projektni menadžment je disciplina koja definiše proces realizacije projekta. Projekt je, za razliku od svakodnevnog posla koji je u pravilu ponavljajuće prirode i neograničenog trajanja, jedinstven, ograničen vremenom, te često nepredvidiv.

Projekt menadžment nudi efikasna rješenja u slučajevima gdje:

  • ne postoji odgovarajuća organizacijska struktura koja omogućava brzo i efikasno uvođenje novih proizvoda, usluga i infrastrukture koja podržava svakodnevi rad;
  • uvođenje novih proizvoda i usluga troši previše ljudskih i materijalnih resursa;
  • usklađenost projektnih rezultata sa strateškim, finansijskim i operativnim ciljevima nije zadovoljavajuća;
  • projekti često ne postižu očekivane rezultate u pogledu vremena isporuke rezultata, troškova, kvaliteta;
  • raspodjela resursa po projektima nije transparentna;
  • članovi projektnog tima često kasne ili ne isporučuju dovoljno kvalitetne projektne rezultate;
  • nema kvalitetnih izvještaja o statusu svih projekata u realizaciji;
  • izvještaji o realizaciji nisu pouzdani.

Važnost upravljanja projektima se značajno povećala u posljednjih nekoliko godina, a koncept je postao ključni faktor uspješnosti organizacija. Organizacije koje su uspješne u realizaciji projekata su pronašle odgovarajući recept za integraciju ključnih faktora projektnog menadžmenta koji uključuju odgovoarajuću metodologiju, projektne alate i zaposlenike koji su edukovani i posjeduju iskustvo u vođenju projekata.

Teme:

  • iniciranje i uspješno planiranje projekata;
  • planiranje resursa;
  • planiranje vremena;
  • realizacija projekta;
  • kontrola i monitoring projekta;
  • održivost projekta.

Koristi u organizaciji "Učesnici će teoretski i praktično savladati svaki korak projektne metodologije, te će vaša organizacija biti spremna primijeniti integrirani pristup koristeći metodologiju i alate za upravljanje projektima. Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirajate i realizujete projekat u realnim okolnostima. Nakon treninga, projekt menadžeri i članovi projektnih timova će znati šta se od njih očekuje prije nego što započnu rad na projektu. Rukovodioci neće dolaziti u situacije da na kraju budu iznenađeni velikim razlikama u odnosu na planirano, dobivaće pravovremena upozorenja dok su problemi još uvijek mali, brzo rješivi i čije korekcije ne koštaju malo bogatstvo", stoji u saopštenju.

Kroz praktične primjere učesnici će imati priliku saznati kako da na najefikasniji način isplaniraju i realizuju projekat u realnim okolnostima.

Treneri Damir Karamehmedović mr.sc. Safet Zečević

Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju austrijski "1st Business Certificate" certifikat validan u Evropskoj uniji.

1st Business Certificate - 1BC 1BC je austrijski program poslovnih interaktivnih treninga, fokusiran na prijenos praktičnog znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka iz oblasti poslovanja i soft skills-a. Cilj treninga je optimiziranje efikasnosti poslovanja i ličnog razvoja u svim aspektima. Sve poslovne i društvene vještine na jednom mjestu, od rukovođenja, marketinga, prodaje, finansija, korporativnog upravljanja do razvoja ličnih vještina liderstva i menadžmenta. 1BC sistem uključuje 10 poslovnih "1st Business Certificate" i 10 soft skills "1st Social Competence Certificate" modula. Centar za poslovnu edukaciju je ovlašteni predstavnik 1BC za Bosnu i Hercegovinu.

Mjesto i vrijeme održavanja SARAJEVO – 18. i 19. februar 2019; Hotel Hills TUZLA – 21. i 22. februar 2019; Hotel Dorrah

Požurite sa prijavom, broj učesnika je ograničen na 16 u grupi. Više informacija o radionici i prijave na https://trening.cpe.ba/pm ili nas pozovite 033 260 505.