PROMO
42

CPE radionica: Osnove projekt menadžmenta

Ako želite naučiti kako efikasno upravljati projektima po PMI metodi, optimizirati novac, vrijeme i resurse, Centar za poslovnu edukaciju (CPE) za vas organizuje dvodnevnu radionicu "Osnove projekt menadžmenta" 8. i 9. decembra 2021. u Hotel Hills Sarajevo.

CPE poklanja popust za rane prijave do 27. novembra, stoga požurite sa prijavom.

Cilj naših radionica je povećanje efikasnosti poslovanja. Naučit ćete da optimizirate vaše rukovođenje projektima i postanete izvrsni u poslovanju koristeći svjetski priznat PMI (Project Management Institute) pristup. Radionicu vodi Jasna Pleho, PMP certificirani projekt menadžer i predsjednica PMI udruženja BiH koja svoja dokazana praktična iskustva u preko 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 18 učesnika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovu interaktivnu radionicu ćete imati mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Trening je namijenjen kako početnicima koji žele naučiti osnove upravljanja projektima, tako i onima koji već imaju iskustva u radu sa projektima i žele unaprijediti svoju efikasnost u radu. U toku treninga učesnici će sa predavačem proći sve korake u procesu projekt menadžmenta, (Inicijacija, Planiranje, Izvršenje, Kontrola, Zatvaranje projekta) u planiranom obimu, vremenu i budžetu. Kroz realne i praktične primjere učesnici će biti u mogućnosti da jednostavnije i sveobuhvatnije prihvate kompleksan proces vođenja projekata.

Kompletan rad je baziran na predavanju i interaktivnim vježbama vezanim za proces jednog projekta od početka do kraja. Kada se ispravno koristi, upravljanje projektima može biti vrlo efikasan alat za stvaranje produktivnijih i efektnijih poslovnih procesa. Od trenera koja je upravljala velikim brojem kompleksnih projekata saznajte dodatne savjete i trikove koji vam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja poslovnim projektima unutar firme ili organizacije. Projektni menadžment je disciplina koja definiše proces realizacije projekta. Projekt je, za razliku od svakodnevnog posla koji je u pravilu ponavljajuće prirode i neograničenog trajanja, jedinstven, ograničen vremenom, često nepredvidiv.

Važnost upravljanja projektima se značajno povećala u posljednjih nekoliko godina, a koncept je postao ključni faktor uspješnosti organizacija. Organizacije koje su uspješne u realizaciji projekata su pronašle odgovarajući recept za integraciju ključnih faktora projektnog menadžmenta koji uključuju odgovarajuću metodologiju, projektne alate i zaposlenike koji su edukovani i posjeduju iskustvo u vođenju projekata.

Trener: dr. sc. Jasna Pleho

PMP certificirani voditelj projekata po PMI i PMI-ACP Predsjednica PMI udruženja BiH

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat. Učešćem na radionici ostvarujete 12 odslušanih sati za PMI-PMP certifikat.

Mjesto i datum održavanja

Sarajevo – 8. i 9. decembar 2021; kongresni centar Hotel Hills 5*

Radionica je ograničena na 18 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust za rane prijave. Više informacija o radionici i prijave na https://trening.cpe.ba/pm ili nas pozovite 033 260 505.

CPE radionice u najavi

Osnove uspješne prodaje i motivacije

SARAJEVO - 23. novembar 2021.

Kako razumjeti finansijske izvještaje

SARAJEVO - 23. novembar 2021.