|

CPE radionica: Kontroling upravljanja projektima, troškovima i prihodima

CPE radionica: Kontroling upravljanja projektima, troškovima i prihodima
33
Sponzorirani članak
15.5.2019. u 08:13
0
komentara
33

dijeljenja
CPE radionica: Kontroling upravljanja projektima, troškovima i prihodima
Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje jednodnevnu interaktivnu radionicu "Kontroling upravljanja projektima, troškovima i prihodima" 7. juna u Sarajevu.
Iskoristite 10 posto popusta za rane prijave do 29. maja i požurite sa prijavom, broj učesnika je ograničen na 20 u grupi.

Povećajte svoju efikasnost i postanite izvrsni u rukovođenju i kontrolingu upravljanja projektima/investicijama, troškovima i prihodima. Seminar vodi vrhunski ekspert dr. sc. Mirna Pajević, koja svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi.

Ciljevi seminara:

• upoznavanje sa kontrolingom vođenja i organizacije projekata/investicija, te upravljanjem prihodima i troškovima,
• stjecanje novih znanja sa akcentom na kvantitativne metode procjene isplativosti projekata/investicija,
• unaprjeđenje vještina kontrolinga, pravilnog donošenja odluka, izbora i procjene ekonomsko isplativih projekata, izvora i stope finansiranja, obračuna i procjene troškova i prihoda vezanih uz projekat,
• upoznavanje sa pokazateljima učinaka projekta, identifikacijom ključnih rizika i prepoznavanjem i rješavanjem potencijalnih problema iz prakse,
• razvijanje troškovnog i menadžerskog računovodstva.

Ovim interaktivnim seminarom ćete savladati sve neophodne vještine za kontroling vođenja projekata, upravljanje troškovima i prihodima, sa akcentom na metode procjene isplativosti projekta. Konkretnije, naučit ćete primjenu kvantitativnih modela za procjenu vrijednosti rezultata projekta, savladat ćete strategije za vođenje projekta, kao i analize i kontrole pokazatelja učinaka i prepoznavanje ranih znakova i rizika unutar organizacije. Kroz seminar ćemo posebno obraditi pojedine kategorije troškova koje su ključne za uspjeh pojedinog projekta.

Kome je seminar namijenjen

Kontroling menadžerima, projekt menadžerima, zaposlenicima iz sektora/službi za kontroling, svima koji se bave finansijama i računovodstvom kako u privatnom tako i u javnom sekotoru. Seminar je također namjenjen i vlasnicima firmi i menadžerima koji žele bolje razumjeti i kontrolisati upravljanje svojim projektima.

Interaktivnost

Seminar je osmišljen kao interaktivna radionica sa maksimalno 20 učesnika te dizajniran na način da svaki učesnik može iznijeti konkretan problem i dobiti prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju, a tiče se kontrolinga, poslovnih odluka i ulaganja u različite vrste projekata, odnosno investicija. Tematika seminara je kombinacija teorije i prakse kroz niz praktičnih primjera, testova i vježbi. Predavač koristi raznovrsnu i savremenu metodologiju rada: individualni i timski rad, simulacija situacija, studija slučaja, demonstracija i slično. Razmjenom iskustava na seminaru učesnici će steći uvid u primjeni kontrolinga u različitim stvarnim situacijama.

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Predavač:

• dr. sc. Mirna Pajević, interni i eksterni revizor.

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2009. godine u oblasti finansijskog menadžmenta, magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2011. godine u oblasti makrofinansijskog menadžmenta, te doktorirala na katedri finansija Ekonomskog fakulteta 2016. godine u oblasti biznisa - naučni studij.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u konsultantskoj kući FEB dd na poslovima praćenja propisa, predavanja i konsultacija, koji regulišu oblasti računovodstva, revizije, finansija, poreza, kontrolinga i sl. Nakon toga nastavlja sa radom u telekom sektoru na poslovima finansijskog kontrolinga.

Tokom svoje poslovne karijere pohađala je veliki broj stručnih i specijalističkih edukacija kako u BiH, tako i u inostranstvu . Ovlašteni je eksterni i interni revizor za oblast privrede, finansijske institucije, informacione tehnologije i budžet. Mirna je certificirani računovođa kao i stalni sudski vještak iz ekonomske oblasti, a ekspert je iz oblasti nekretnina i konsultant sa višegodišnjim radnim i predavačkim iskustvom.

Objavila je preko 70 stručnih članaka i bila predavač na više od 40 seminara.

Mjesto i vrijeme održavanja
• Sarajevo - 7. juni 2019, od 9 do 16h, Hotel Hills

Požurite sa prijavom i iskoristite popust od 10 posto do 29. maja. Broj učesnika je ograničen na 20 u grupi.

Više informacija o seminaru i prijave na www.trening.cpe.ba ili pozovite 033 260 505.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.