PROMO
43

CPE radionica: Javni nastupi, odnosi s medijima i moć uvjeravanja publike

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje interaktivnu radionicu "Javni nastupi, odnosi s medijima i moć uvjeravanja publike" 21. februara 2020. godine u Sarajevu.
CPE poklanja popust za rane prijave do 8. februara, stoga požurite sa prijavom.

Naučite biti samouvjereni na javnim nastupima i pred kamerama, prenesite svoju poruku uvjerljivo i odvažno. Kroz ovu radionicu ćete naučiti kako biti najbolji pred samim sobom, a samim tim i pred publikom. Uz provjerene NLP tehnike koje primjenjuju najuspješniji saznat ćete kako da promijenite nekorisna uvjerenja, emocije i fokus i da u potpunosti ovladate javnim nastupom kao vašom prilikom za ostvarenje poslovnih i ličnih ciljeva.

Jedna od vježbi uključuje i profesionalnog snimatelja sa snimanjem intervjua uživo kako biste se što bolje pripremili za žive nastupe.

Radionicu vodi vrhunski ekspert sa odnose s javnošću, certificirani trener javnih nastupa Marina Bakić, koji svoja dokazana iskustva u preko 17 godina rada stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi od maksimalno 20 učesnika.

Saznat ćete kako najefikasnije definisati te ciljeve, samosvjesno upravljati nastupom, efikasnije komunicirati sa medijima, izbjeći novinarske klopke, naučiti najbolje mentalne metode nastupa i uvjeravanja, inspirirati publiku te izgraditi povjerenje i kredibilitet.

Radionica vas priprema za javni nastup i prezentacije, uključujući i elektronske medije, kao i izradu vlastitih izjava, izlaganja i modela komunikacije, praktično primjenjivih u stvarnim situacijama.

Trener: Marina Bakić, ekspert za odnose s javnošću

Marina je savjetnica za medije, psiholog i certificirani NLP Practitioner Međunarodne asocijacije NLP instituta IN-NLP – Berlin. Certificirani je trener javnih i TV nastupa i profesionalni coach sa preko 17 godina iskustva u medijima i odnosima sa javnošću.

Od 2006. do 2017. radila je kao stručna savjetnica za odnose s javnošću Ministarstva pravde BiH, a nakon toga kao Savjetnica ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa g. Mirka Šarovića. Prije toga četiri je godine radila kao novinarka i urednica u informativnom programu BHRT-a, a karijeru je započela kao voditeljica programa na RTRS-u. Radno iskustvo u odnosima s javnošću osiguralo je praktičnu primjenu i komunikaciju s pisanim i elektronskim medijima, kako kroz davanje izjava i intervjua, tako i kroz gostovanja u emisijama.

Pripremala je i moderirala brojne konferencije, ministarske forume, javne rasprave i slične forme za koje je potrebno odlično vladanje tehnikama javnog nastupa. Tokom dosadašnjeg rada ostvarila je značajne rezultate u savjetovanju menadžmenta u oblasti javnih nastupa. Angažovana je na različitim projektima obuke iz oblasti odnosa sa javnošću i iza sebe ima brojne uspješno realizovane individualne i grupne obuke. Posjeduje višegodišnje iskustvo rada u medijima, pripremala je brojne novinarske priče, radila javljanja uživo, vodila brojne intervjue i druge novinarske forme.

Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Mjesto i datum održavanja Sarajevo, 21. februar 2020 od 9:30 do 16h, Hotel Hills 5*

Radionica je ograničena na 20 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o radionici i prijave na www.trening.cpe.ba ili nas pozovite 033/260 - 505.