CPE radionica: EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor

CPE radionica: EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor
64
Sponzorirani članak
14.1.2020. u 07:00
0
komentara
64

dijeljenja
CPE radionica: EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor
Zbog velikog interesovanja, Centar za poslovnu edukaciju (CPE) i European Training Academy iz Brisela organizuju dodatni datum za radionicu "EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor" 3. i 4. februara 2020. godine u Sarajevu.
CPE poklanja popust za rane prijave do 24. januara, stoga požurite sa prijavom.


Na ovoj radionici učesnici će se upoznati sa širokim mogućnostima bespovratnog finansiranja iz različitih EU fondova uključujući i IPA III fond. EU grantovi su izuzetna prilika za BH male, srednje i velike privatne i javne firme, nevladine organizacije, univerzitete i javni sektor uključujući organe javne uprave na svim nivoima.

Na radionici će biti predstavljeni trenutni i budući otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih EU i IPA II projektnih prijedloga.

Također će biti predstavljene i različite mogućnosti pronalaženja i saradnje kroz partnerski odnos sa stranim nosiocima projekata što je posebno važno onima koji tek ulaze u EU projekte i nemaju kapaciteta da budu nosioci velikih projekta. Ovakvi partnerski odnosi omogućavaju manjim firmama i organizacijama da ponude svoje usluge i kapacitete vodećim evropskim konzorcijima koji provode multimilionske EU projekte.

Kroz interaktivan rad i networking u maloj grupi do 22 učesnika, svi učesnici će imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o svojim konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani. Praktična, "korak po korak" uputstva za ispunjavanje projektnog prijedloga: kako napisati svaki dio projektnog prijedloga, jednostavno i konkretno. Ocjenjivanje projektnih modela: pristup, metode i tehnike koje obezbjeđuju najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja projektnih prijedloga.

Naučite tajne uspjeha, korisne alate i tehnike te kako pripremiti optimalan i uspješan projektni prijedlog iz ugla ocjenjivača i najvažnije kako postići izvrsnost u pisanju projektnog prijedloga. Ova radionica će promjeniti vaš način razmišljanja o EU grantovima . Vratit ćete se u svoje firme i organizacije kao stručnjaci za EU, IPA i EIDHR programe sa naprednim vještinama koje će vam pomoći da savladate izazove iz stvarnih situacija, napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.Kome je radionica namijenjena

Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima malih, srednjih i velikih privatnih i javnih firmi, mikro firmi, predstavnicima univerziteta, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i svima koji žele naučiti više o mogućnostima bespovratnog finansiranja iz EU fondova.

Trener: mr. sc. Boško Nektarijević MBA

Diplomirao je menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na "Solvay Brussels School of Economics and Management", Univerziteta u Briselu, a specijalizaciju završio na Harvard univerzitetu u SAD. Radio je kao izvršni direktor EU Acesss iz Brisela, zatim je vodio Balkansku bezbjednosnu mrežu.

Bio je na različitim pozicijama u EU institucijama, a trenutno je Coach u EASME (Izvršnoj agenciji za mala i srednja preduzeća) i trening ekspert za REA ( Izvršna agenciju za istraživanje). Vodio je R&I&saradnju EU – Turska, Balkan i zemalje Mediterana. Već 20 godina radi na pisanju uspješnih projekata te drži predavanja o pripremi i implementaciji EU projekta, kako unaprijediti liderske sposobnosti i kako da organizacije sa Balkana razviju svoj potencijal i da maksimalno iskoriste EU fondove.

Napisao je 6 uspješnih Horizon2020 projekata, a dodatnih 6 projekata na kojima je bio angažovan su nagrađeni sa "Seal of Excellence awards from European Commission". Trener za lidere od 2002. godine u oblasti rukovođenja, kros kulturalnih pregovora, razvoja projekata, pisanja projekata i dr. Glavni dizajner velikog broja trening programa za preko 4000 menadžera iz sektora biznisa, javnog, akademskog i nevladinog sektora. Jedan je od osnivača European Training Academy iz Brisela i Balkan Security Network.

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju European Training Academy certifikat.

Mjesto i datum održavanja

Sarajevo, 3. i 4. februar 2020., s početkom u 10 do 16h, Hotel Hills 5*

Radionica je ograničena na 22 učesnika, zato požurite sa prijavom i iskoristite popust. Više informacija o radionici i prijave na https://trening.cpe.ba/eu-grantovi/ ili nas pozovite na broj: 033/260 - 505.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.