Digitalne tehnologije
3

Comtrade System Integration i Microsoft postali partneri i u regionu

Klix.ba
Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor sa kompanijom Microsoft i zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Sloveniji, prenosi Telegraf.rs

Ovaj status omogućava kompaniji Comtrade SI da čak i najvećim klijentima u Sloveniji – ali i zemljama Evropske Unije - plasira Microsoft rešenja koja će unaprijediti njihovo poslovanje. LSP status rezervisan je samo za partnere koji postižu zavidne rezultate sa rešenjima zasnovanim na Microsoft tehnologiji i cloud servisima.

"Budućnost poslovanja je u primjeni digitalnih tehnologija. Naši timovi Microsoft certifikovanih profesionalaca pomažu klijentima pomoću rješenja iz oblasti mašinskog učenja, vještačke inteligencije, prediktivne analitike i digitalizaciji radnog mjesta", rekao je Miloš Mirjanić, generalni direktor Comtrade SI Adriatic.

Emilija Ristić, direktorica poslovnog razvoja kompanije Comtrade System Integration Adriatic objasnila je značaj novog statusa.

"Naša kompanija omogućava organizacijama da transformišu svoje poslovanje strateškom primjenom tehnologije. Pomažemo im da pronađu pravi pristup skaliranju i povećavamo brzinu, agilnosti i inovativnost u pružanju digitalnih usluga. Ovo partnerstvo će omogućiti našim klijentima da ostvare puni potencijal Microsoft Cloud tehnologija i mijenja način na koji kompanije isporučuju vrijednost svojim klijentima", istakla je Ristić.

Dvije kompanije njeguju snažno partnerstvo već više od 25 godina. Comtrade SI Adriatic prati cloud-first strategiju, vodi Microsoft kompetencijski centar i razvija sopstvene proizvode zasnovane na Microsoft tehnologijama. U proteklim godinama ubrzane digitalizacije, obje kompanije su ostvarile značajan rast zahvaljujući posvećenosti zajedničkim ciljevima.

Bogato iskustvo u softverskom inženjerstvu, globalno prisustvo i kultura inovacije čine Comtrade System Integration Adriatic idealnim Microsoft partnerom za Sloveniju. LSP status to dodatno potvrđuje i najavljuje novo poglavlje saradnje i nastavak digitalne transformacije čitavog regiona.