Besplatno učešće
54

Comtrade predstavio prvi solarni parking u Sarajevu, pozivaju vas i na svoju konferenciju

Comtrade Distribution
Comtrade Distribution
Kompanija Comtrade Distribution Sarajevo je uspješno završila izgradnju i puštanje u pogon prvog solarnog parkinga u općini Novi Grad Sarajevo. Ova solarna elektrana je izgrađena na parkingu kompanije Comtrade i njena površina iznosi 600 m2, nominalne snage 125kW.

Elektrana pokriva 40 parking mjesta te pored osnovne funkcije proizvodnje, ovaj parking uposlenicima kompanije Comtrade Distribution ujedno predstavlja zaštitu vozila od direktne toplote, udara vjetra, kiše i snijega.

Comtrade - Solarni parking

Investicija u vlastitu elektranu je koštala 300.000 KM, a isplativost samog projekta prema procjenama načinjenim prema trenutnim cijenama električne energije očekuje se kroz sedam godina. Prema aktivnim najavama, novo poskupljenje električne energije kreće već od 1. juna 2024. a prema predviđanjima stručnjaka iz oblasti ekonomije i energetike, cijena elekrične energije u periodu od tri godine može porasti i do dva puta više od trenutne cijene što je direktnoj zavisnosti sa periodom otplate investicije, koji bi se u ovom slučaju znatno smanjio.

Pored benefita finansijske uštede nakon investicije koje donosi izgradnja solarne elektrane, bilo da je riječ o parkingu, krovu poslovne zgrade ili domaćinstva, ili čak postavljanja elektrane na tlu, bitno je napomenuti i osvarivanje ekoloških prednosti, umanjenje CO2 emisije te doprinos ekološkoj održivosti i zaštiti životne sredine.

Comtrade Distribution
Comtrade Distribution

Elektrana nominalne snage 125kw na godišnjem nivou donosi umanjenje od 180 tona CO2 emisije.

Companija Comtrade Distribution je na bh. tržištu već tri godine prisutna kao vodeći distributer široke ponude rješenja za obnovljive energije, u svom portfoliu nudi proizvode renomiranih svjetskih proizvođača solarnih panela, invertera, konstrukcija za izgradnju solarnih elektrana i ostale prateće opreme. Ukupno 25 godina posluje kao stručnjak u oblasti distribucije, prodaje, savjetovanja i postprodajne podrške. Do kraja 2023 godine, djelujući regionalno, u saradnji sa poslovnim partnerima su isporučili više od 60MW solarnih postrojenja.

Sada, pozivaju vas da se pridružite Energy Expo konferenciji u organizaciji kompanije, koja zajedno sa poslovnim partnerima predstavlja rješenja iz oblasti energetike. Upoznajte se sa rješenjima izgradnje solarnih elektrana ili sistema toplotnih pumpi koje pružaju vrhunsku energetsku učinkovitost I brojne uštede. Više o samoj konfereciji pročitajte u nastavku. Kotizacije za konferenciju su besplatne, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mjesta.

Požurite sa prijavama najkasnije do 23. aprila 2024. godine do 17 sati, kako bi obezbijedili svoje mjesto.

Prijavu možete izvršiti putem linka Energy Expo Conference 2024 – Events comtrade distribution.

Comtrade Distribution
Comtrade Distribution

Energy Expo konferencija 2024 je kreirana da prikaže potencijal tehnologija obnovljivih izvora energije sa posebnim fokusom na solarne sisteme i toplotne pumpe. Zakazan za 25. april 2024. godine u prestižnom sarajevskom hotelu Hills, ovaj događaj označava ključni trenutak kako za privatne korisnike, tako i za kompanije zainteresovane za najnovija dostignuća u energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima.

Otkrijte inovacije u obnovljivoj energiji

Sa početkom u 10 sati, na konferenciji će biti predstavljena detaljna izlaganja o praktičnoj primjeni, instalaciji i korištenju sistema obnovljivih izvora energije. Polaznici će imati priliku da nakon održane konferencije i direktno razgovaraju sa stručnjacima iz pomenutih oblasti, koji će im pomoći i dati odgovore na sva aktuelna pitanja iz ovih tematskih oblasti.

Platforma za stručno znanje

Energy Expo konferencija nije samo događaj. To je platforma na kojoj se okupljaju vodeći stručnjaci kako bi podijelili svoja znanja i iskustva. Bilo da ste projektant, prodavac, proizvođač malih elektrana ili krajnji korisnik, događaj obećava da će ponuditi nešto vrijedno za svakoga.

Detalji o učešću

Kako je već poznato, učešće na Energy Expo konferenciji 2024 je besplatno, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Zainteresovani se moraju prijaviti na Energy Expo Conference 2024 – Events Comtrade Distribution najkasnije do 23. aprila 2024. godine do 17 sati, kako bi obezbijedili svoje mjesto.

Zašto biste trebali prisustvovati?

Energy Expo konferencija 2024 je više od konferencije, ona je prilika da se povežete sa stručnjacima i pionirima u sektoru obnovljive energije, istražite nove tehnologije i steknete uvid koji bi mogao donijeti značajne koristi i pojedincima i kompanijama. Ovaj događaj je poziv za sve - od iskusnih profesionalaca do novih učesnika u industriji - da dođu i istraže mogućnosti koje obnovljiva energija nudi za budućnost.

Ne propustite ovu priliku da unaprijedite svoje znanje i umrežite se sa vodećima u industriji. Registrujte se danas i budite dio puta prema održivoj budućnosti.