Euro-Roal i Euro-Metali
252

Članice Hifa-Oil grupacije dobitnice zlatne bonitetne izvrsnosti i rangirane u "100 najvećih"

Kompanije Euro-Roal i Euro-Metali (sestrinske kompanije) i ove godine ostvarile su nevjerovatne poslovne rezultate, te su se shodno svojim finansijskim pokazateljima rangirale u "100 najvećih" u BiH, a ujedno se mogu pohvaliti i ocjenom zlatne bonitetne izvrsnosti u 2022. godini.

Članice grupacije Hifa-Oil, Euro-Metali i Euro-Roal, na osnovu finansijskih analiza i brojnih finansijskih pokazatelja ove godine u okviru projekta "100 najvećih" rangirane kao prvoplasirane kompanije po prihodu u svojoj djelatnosti u 2022. godini. Ujedno su se našle i na spisku 100 najuspješnijih kompanija u BiH koje su uspjele nadjačati surovu svakodnevnicu sa velikim izazovima u mnogim sferama poslovanja i ostvariti fenomenalne poslovne rezultate.

"Čast nam je i zadovoljstvo što smo se našli u društvu 100 najvećih u BiH i što zauzimamo prvo mjesto po prihodu u našoj djelatnosti, kao i uručeno priznanje bonitetne Zlatne izvrsnosti jer samo 3% kompanija u čitavoj BiH može se pohvaliti istim. Godine rada i predanosti poslu čitavog tima dovelo je do rezultata i pozicije u samom vrhu u našoj branši. U vremenima koje smo prolazili u prethodnom periodu od korone virusa, inflacija pa sada i recesije, iznalazili smo najbolja rješenja za naše kupce i partnere. Sada nas očekuje jedna od najtežih zima u zadnjih par godina i recesija je neminovna, te će sigurno doći do pada potražnje uzrokovane energetskom krizom na svjetskom nivou. Euro-Roal kompanija je do sada uspjela odgovoriti svim izazovima tržišta, te zajedno sa svojim partnerima uvijek nalazila najbolja rješenja pa se tako nadamo da ćemo to i u idućem periodu uspjeti ostvariti", riječi su generalnog direktora Euro-Roal Doboj Jug, Admira Djedovića.

Osim priznanja "100 najvećih" obje kompanije su već prethodne tri godine kompanije s najvišom bonitetnom izvrsnošću, te su tako ove godine ostvarile pravo na certifikat Zlatne bonitetne izvrsnosti (AAA) i svojim poslovnim rezultatima svrstale se u sam vrh domaće privrede i zaslužile međunarodnu potvrdu dugogodišnjeg kvalitetnog poslovanja.

Euro-Roal i Euro-Metali ovom ocjenom, kojom Bisnode a Dun & Bradstreet Company na temelju različitih kriterija ocjenjuje bonitet, predstavljaju se kao najsigurniji, najvjerodostojniji i najmanje rizični privredni subjekti za saradnje sa svim poslovnim partnerima: dobavljačima, kupcima, osiguravajućim društvima, bankama i drugim poslovnim partnerima. Privredni subjekti koji imaju zlatnu bonitetnu izvrsnost AAA imaju 91% vjerojatnoće da će i u sljedećoj godini zadržati bonitetnu izvrsnost, a upravo kompanije Euro-Metali i Euro-Roal spadaju u 3% kompanija u BiH koje posjeduju certifikat Zlatne izvrsnosti.

"Prošla godina je za kompaniju Euro-Metali bila izuzetno uspješna, uprkos svim izazovima i poremećajima u lancima snabdijevanja koji su se dešavali u protekle dvije godine. Kao lider na tržištu, ponašali smo se odgovorno i iznalaženjem alternativnih kanala i izvora, pokazali da se kupci uvijek mogu osloniti na nas kao partnera, obezbjeđujući im prije svega kontinuitet i sigurnost. Ova priznanja, prvo mjesto po prihodu u djelatnosti u okviru projekta 100 najvećih, kao i dodjela certifikata Zlatne bonitetne izvrsnosti su samo potvrda dugogodišnjeg profesionalnog i korektnog pristupa poslu i tržištu cjelokupnog kolektiva Euro-Metala", ističe direktor Euro-Metala d.o.o. Doboj Jug Jasmin Subašić.

Ističemo, Euro-Roal i Euro-Metali 2020. godine bili su dobitnici titule "1. mjesto u djelatnosti po prihodu" prestižnog natječaja "100 najvećih" održanog 2020. godine u Sarajevu.

Poslovne novine već 35 godina realizuju projekat "100 najvećih u BiH", a jedinstven je po tome što sadrži potpuno objektivne rang liste kompanija razvrstanih prema ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i brojnim drugim parametrima poslovanja, te doprinosi razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime kroz promociju pozitivne poslovne prakse.