Cijene nafte danas miruju

F
FENA
1.2.2013. u 10:06
0
0
Cijene nafte danas miruju
0
Cijene nafte danas miruju
Cijene sirove nafte u petak su bile gotovo nepromijenjene u odnosu na četvrtak, budući da slab rast prerađivačke aktivnosti u Kini nije impresionirao trgovce, a u SAD-u je veliki broj ljudi zatražio pomoć za nezaposlene.
Nafta je u elektronskom poslovanju na njujorškoj robnoj berzi, za orijentacionu isporuku u martu, poskupila za tri centa na 97,52 dolara za barel, prenosi AP.

U Londonu je evropska marka "brent", koja se koristi za određivanje cijena različitih tipova inostrane nafte, ojačala za 30 centi, na 115,85 dolara za barel.

Vlada u Washingtonu u četvrtak je navela da je broj Amerikanaca koji su aplicirali za pomoć za nezaposlene prošle nedjelje vrtoglavo skočio.

Trgovci u petak očekuju nove znake o stanju privrede SAD-a, budući da će Ministarstvo rada iznijeti mjesečni izvještaj o zaposlenosti.

Visoka nezaposlenost koči američku privredu i dovodi do pada tražnje nafte i cijena energenata.

Analitičari navode da će cijene, ako izvještaj o zaposlenosti bude optimističan, porasti, ali da se ne očekuje značajniji ili dugotrajniji rast, jer je tržište dobro snabdjeveno i zalihe u SAD-u su visoke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: