PROMO
0

CEO Summit Sarajevo: Društveno odgovorno poslovanje je budućnost

Koliko je važno da BiH ima jake i stabilne domaće kompanije, jednako je važno da iste poštuju pravilnike društveno odgovornog poslovanja i ističu te vrijednosti kao temeljne u uspjehu svog poslovanja.

Kada govorimo o društveno odgovornim kompanijama iz BiH, i onim koje posluju u našoj zemlji, možemo se pohvaliti trendom rasta i da je sve više onih koje svoje poslovanje zas-nivaju na društveno odgovornim kampanjama, i o tome izvještavaju transparentno javnost.

Među njima je zasigurno i Violeta d.o.o. koja zasniva i realizuje svoje društveno odgovorne aktivnosti utemeljene na etičkom kodeksu, i uklapa ih u postulate CSR-a i transparentnog izvještavanja.

Na osnovu svojih primjera i značaju društveno odgovornog poslovanja, vlasnik Violeta d.o.o. Petar Ćorluka govorit će na CEO Summit Sarajevo, 17. juna 2021. u hotelu Hills.

Svojim učešćem predstavit će društveno odgovorne aktivnosti na kojima zasnivaju svoje poslovanje, te zašto je isto nezaobilazno u poslovanju budućnosti. Ovakvo poslovanje ne samo što je etično i sve više zakonski normirano, posebno u razvijenim zemljama, nego je i isplativo.

Kako ističu u Violeti, društveno odgovorno poslovanje je njen sastavni dio. Čvrsto vjeruju u razvoj lokalnih zajednica i pozitivan utjecaj na okolinu. Svojim svakodnevnim aktivno-stima žele poticati druge da se razvijaju s njima, da svojom prisutnošću unapređuju zajed-nicu i ne ostavljaju negativan utisak na prirodu. Kao društveno odgovorna kompanija Vio-leta je prepoznata kao partner u provođenju misije s UN-om i promoviranju pozitivnih pro-jekata za cijelo društvo. Kroz suradnju s više od 60 porodilišta diljem regiona, na godišnjoj razini doniraju više od 500.000 baby pelena porodilištima i bolnicama.

Podsjećamo da je Violeta d.o.o. godinama unazad nagrađivana kompanije za društveno odgovorno poslovanje, najpoželjnijeg poslodavca, a njihov lider za svoje doprinose u in-dustriji u kojoj posluju.

Zašto će uspješnost poslovanja kompanija u budućnosti sve više ovisiti o CSR aktivno-stima, prepoznavanju i rješavanju društvenih problema i potreba, te koje su to prakse i fak-tori uspjeha u kriznim vremenima, otkrit će lideri najvećih bh. kompanija, 17. juna, na drugom CEO Summit Sarajevo.

Prijave otvorene na: www.ceo-summit.ba.