PROMO
27

Centrotrans od oktobra uveo novi sistem elektronske naplate karata u Sarajevu

Slijedeći program investicija za 2019. godinu u saradnji sa firmom KenKart iz Turske, novi elektronski sistem pod nazivom CentroCard, bit će dostupan na svim linijama u Kantonu Sarajevo.

Kompanija Centrotrans, u ovoj i narednoj godini, investira više od milion KM u novi sistem koji podrazumijeva instaliranje kompletne opreme za prodaju i validaciju karata sa softverom koji je povezan sa dispečerskim centrom iz kojeg se upravlja kompletnim saobraćajnim sistemom u svim autobusima koji saobraćaju na području Kantona Sarajevo.

Do kraja mjeseca novembra, svi korisnici javnog prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo mogu preuzeti besplatnu elektronsku karticu uz minimalno punjenje od 5 KM, a što je moguće iskoristiti na bilo kojoj liniji u KS i ista je validna za nadopune. Novi sistem elektronske naplate karata podrazumijeva i uvođenje personalizovane kartice koje će se koristiti kao mjesečna karta sa ili bez subvencije.

Svi korisnici mjesečnih karata kompanije Centrotrans, već sada, mogu podnijeti zahtjev za izdavanje mjesečne elektronske karte, a od mjeseca decembra iste će biti u upotrebi u vozilima Centrotransa.

Osnovni benefiti uvođenja novog sistema elektronske naplate karata su:

• Smanjenje gužvi pri ulasku i izlasku putnika u i iz vozila javnog gradskog prevoza, • Omogućavanje putnicima korištenje raznih vrsta prevoza Centrotransa u KS, • Jednostavna dopuna kartica i putem web-a ili mobilne aplikacije.

Pored toga, svi korisnici CentroCard elektronske kartice mogu iskoristiti popust u agencijama Centrotoursa na svim novogodišnjim aranžmanima. Također, još jedna od prednosti novog sistema je i mobilna aplikacija koja će putnicima omogućiti da u svakom momentu provjere kretanje autobusa i vrijeme dolaska na željenu stanicu. Na ovaj način putnici neće morati čekati autobus na stajalištima, a što će omogućiti bolju organizaciju vremena.

Prodajna mjesta na kojima putnici mogu izvršiti kupovinu CentroCard dopunske kartice, mjesečnog kupona ili predati zahtjev za izdavanje personalizovane elektronske kartice su:

• Centroprint kiosk Stari Grad • Centroprint kiosk Ilidža • Centroprint kiosk Ciglane • Centroprint kiosk Vogošća • Autobuska stanica Ilijaš • Autobuska stanica Sarajevo

Zahtjevi za elektronske kartice mogu se predati i na Centroprint kioscima Dobrinja, Nedžarići i Novi Grad. Centrotrans na ovaj način želi dodatnim uslugama nagraditi lojalnost putnika i u kontinuitetu unaprijeđivati kvalitetu usluge. Ovim projektom nastavlja sa proširivanje palete usluga, nakon uvođenja interneta u autobusima, video nadzora na nekim linijama, CNG i LPG autobusa u cilju smanjenja štetnih izduvnih gasova.

Nakon uspješno završenog projekta CentroCard planirano je da se novi sistem uvede i na ostalim linijama u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način, Centrotrans još jednom pokazuje odlučnost praćenja svih tehnoloških inovacija koje putnicima omogućavaju jednostavnije korištenje vremena i bolju informisanost o polascima što u konačnici podrazumijeva kvalitetan javni i gradski prevoz.

Više informacija o projektu pogledajte OVDJE.