{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centrotrans od 5. maja uvodi dvije nove linije u Sarajevu

30.4.2014. u 15:04
30
64
Centrotrans od 5. maja uvodi dvije nove linije u Sarajevu
30
Centrotrans od 5. maja uvodi dvije nove linije u Sarajevu
Kompanija Centrotrans Eurolines od 5. maja uvodi redovne linije na relacijama Nedžarići – Briješće i Drvenija - Donji Velešići.
Prva je linija uvedena na osnovu zahtjeva Mjesne zajednice Briješće i općine Novi Grad Sarajevo. Na ovoj liniji Centrotrans će saobraćati svaki dan osim nedjelje i praznika, sa sedam polazaka i osam povrataka, saopćili su iz ove kompanije.

U probnom periodu nadležni organi općine Novi Grad, Kantona Sarajevo i Centrotrans Eurolinesa će pratiti rad linije i nakon tri mjeseca donijeti konačnu odluku o njenom statusu.

Od 5. maja starta i redovna linija Drvenija – Donji Velešići, i to na osnovu nekoliko zahtjeva Mjesne zajednice Velešići i općine Novo Sarajevo.

"Raniji prijevoznik na ovoj relaciji već duže vrijeme nije saobraćao zbog čega je dolazilo do negativnih reakcija stanovnika ovog područja. Inspekcija drumskog saobraćaja Kantona Sarajevo uputila je nadležnom Ministarstvu nekoliko zahtjeva za brisanje sa registracije ove linije prijevoznika koji je nije održavao", saopćili su iz Centrotransa.

Na ovoj liniji će se, sa 16 polazaka i 16 povrataka radnim danom i osam polazaka i osam povrataka subotom, saobraćati svakim danom osim nedjelje.

Cijena karte u jednom pravcu na obje uvedene linije iznosi 1,20 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: