Za KS
0

Centrotrans kupio osam autobusa za gradsko-prigradski prijevoz

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Centrotrans Eurolines kupio je osam autobusa namijenjenih za obavljanje gradsko-prigradskog prijevoza na području Kantona Sarajevo u vrijednosti 1.500.000 KM.

Novonabavljeni autobusi su proizvedeni u Njemačkoj, u tvornici autobusa MAN. Radi se o niskopodnim autobusima, s motorima euro 3 generacije koji smanjuju ispuštanje štetnih gasova i namjenski su prilagođeni uvjetima eksploatacije u gradsko-prigradskom saobraćaju, pri čemu osiguravaju vrlo visoku propulziju putnika tokom obavljanja prijevoza na svakoj liniji.

Autobusi raspolažu sa 42 mjesta za sjedenje i 83 mjesta za stajanje, dužine 15 metara, s troje dvokrilnih vrata, te platformom za prihvat invalidnih osoba u kolicima i osoba s kolicima za djecu.

Prezentacija ovih autobusa bit će održana u četvrtak u autobazi Centrotrans Eurolines u Sarajevu, najavljeno je iz ove kompanije.

Planom investicija za 2010. i 2011. godinu definirano je da se u nabavku autobusa i obnovu postojećeg voznog parka investira 4.000.000 KM, odnosno izvrši kupovina 20 autobusa.