Pozitivno poslovanje
92

Čak 900 radnika ŠPD Srednjobosanske šume dobilo po 500 KM bonusa uz plaću

E. M.
ŠPD Srednjobosanske šume
ŠPD Srednjobosanske šume
Direktor ŠPD Srednjobosanske šume Vildan Hajić blizu 900 radnika je obradovao uplativši mi po 500 KM bonusa na avgustovsku plaću, potvrđeno je portalu Klix.ba.

Radnik ŠPD Srednjobosanske šume u dopisu je kazao da trenutno u BiH nema boljeg direktora s obzirom da je Vildan Hajić za 900 radnika ovog preduzeća uplatio po 500 KM bonusa uz plaću za prethodni mjesec.

"Direktor Vildan Hajić je ponovo obradovao radnike, ovaj put po 500 maraka na avgustovsku platu, ali ono što je još bolje da su svi radnici jednaki jer su svi isto dobili i oni na ugovor na određeno i na neodređeno. Mislim da nema boljeg direktora trenutno u našoj BiH. U subotu nam je 5. Interna šumarijada i skup svih radnika Srednjobosanskih šuma, a ima nas mašala oko 900. Veliko hvala našem direktoru i upravi, ovo mi mnogo znači, a vjerujem i drugim kolegama. Ovaj posao neću nikada napustiti jer su direktoru definitivno radnici na prvom mjestu, mogao je direktor bez ovoga, ne bi mu niko zamjerio, ali sa ovim nam pokazuje da cijeni naš rad i zalaganje”, navodi se dopisu radnika objavljenom na lokalnom portalu Bugojno-danas.info.

Tim povodom kontaktirali smo ŠPD Srednjobosanske šume gdje nam je potvrđeno da su radnici dobili bonuse uz plaću.

"Sve je to uslijedilo nakon što je nova uprava na čijem je čelu Hajić uspjela izvući preduzeće iz minusa, osigurati novu mehanizaciju te uspostaviti pozitivno poslovanje. Uvijek će biti onih koji će i u ovome vidjeti nešto loše, ali sve ne urađeno u skladu s poslovanjem preduzeća i u zakonskim okvirima", rečeno je za Klix.ba.