{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bučo: Sredinom 2016. izgradnja 11 kilometara autoceste na koridoru 5C

A
22.12.2015. u 11:36
0
6
Bučo: Sredinom 2016. izgradnja 11 kilometara autoceste na koridoru 5C
0
Bučo: Sredinom 2016. izgradnja 11 kilometara autoceste na koridoru 5C
Jasmin Bučo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ugovor o zajmu za izgradnju dionica autoceste Počitelj – Buna, kao i nastavak izgradnje dionice Zenica jug – Zenica sjever potpisali su danas Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH, i Ian Brown, direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Tom prilikom u zgradi parlamentarne skupštine BIH Jasmin Bučo, direktor JP Autoceste FBiH, i Ian Brown, direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), potpisali su Ugovor o implementaciji projekta.

Vrijednost ugovora za izgradnju navedenih dionica iznosi 160 miliona KM.

"Ovaj ugovor je prvi pozitivan korak rada nove Uprave i značajan je jer pokazuje našu spremnost i sposobnost za kontinuitet izgradnje novog investicionog ciklusa na Koridoru 5c. Sredstva za 11 novih kilometara autoceste su obezbjeđena u rekordnom roku od mjesec dana. Inače, procedura za dobijanje ovakvog kredita traje i do godinu dana. Početkom godine pokrećemo tendersku proceduru za izgradnju autoceste Počitelj – Buna i nastavka izgradnje dionice Zenica jug – Zenica sjever“, istakao je Bučo.

Naglašeno je da je dionica na jugu relativno jednostavna za izgradnju dok je dionica Zenica sjever-Zenica jug iznimno zahtjevna s aspekta geologije i predstavlja jednu od zahtjevnijih na Koridoru 5c. 

Početak izgradnje navedenih dionica očekuje se sredinom 2016. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: