PROMO
2

Brzo, jednostavno, sigurno – beskontaktno podizanje gotovine na bankomatima Sparkasse Bank

Sparkasse Bank dd BiH omogućila je beskontaktno podizanje gotovine na svojim bankomatima. Korisnici bankomatske mreže ove banke sada mogu još jednostavnije da podignu novac bez ubacivanja kartice u bankomat čime je ubrzan proces isplate gotovine i smanjeno vrijeme trajanja transakcije.
"U želji da maksimalno olakšamo klijentima podizanje novca i korištenje bankomata, uveli smo novu contactless funkcionalnost na našim bankomatima - podizanje gotovine prislanjanjem kartice na uređaj, bez potrebe za umetanjem kartice u otvor u uređaju. Prednosti koje korisnicima donosi ova inovacija su brzo i jednostavno provođenje transakcije, te sigurnost jer se kartica sve vrijeme nalazi u ruci korisnika što smanjuje rizik od gubitka kartice te nema mogućnosti zadržavanja kartice u bankomatu. Postavkom ove vrste bankomata Sparkasse Bank dd BiH odgovara na potrebe svojih klijenata, te potvrđuje kontinuirani razvoj novih proizvoda i usluga namijenjenih maksimalnoj uštedi vremena i jednostavnom pristupu uslugama", izjavio je Ahmed Karić, Direktor Sektora prodaje za stanovništvo i mala preduzeća.

Bankomati na kojima je dostupna ova inovacija na ekranu sadrže informaciju "beskontaktni bankomat" i ikonu simbola contactless transakcije. Klijent prilikom dolaska na bankomat prislanja svoju karticu na mjesto koje je označeno kao contactless. Nakon prislanjanja uređaj prepoznaje karticu i zahtjeva unos PIN-a kako bi korisnik mogao nastaviti transakciju.

Uvođenjem mogućnosti beskontaktnog podizanja gotovine na bankomatskoj mreži Sparkasse Bank je potvrdila da kontinuirano prati tehnološke inovacije i svojim klijentima omogućava savremene i pouzdane usluge.