biznis
0

Bruno Bojić izabran za člana UO Eurokomore

FENA
Bruno Bojić
Bruno Bojić
Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTKBiH) Bruno Bojić, na sastanku Odbora korespondentnih članova Eurokomore, održanom u ponedjeljak u Zagrebu, izabran je za člana Upravnog odbora ove komorske asocijacije, saznaje Fena u VTKBiH.

To će donijeti i određene prednosti za Komoru i njene članice, odnosno omogućit će im lakše učešće u projektima finansiranim od EU, edukaciju putem Eurochambers Academy te, između ostalog, i čvršće partnerstvo s evropskim komorama. Vanjskotrgovinska komora BiH je član Eurokomore od 2001. godine.

Eurokomora formirana je 1958. godine i čini je 45 nacionalnih komora Evrope, predstavljajući oko 2.000 regionalnih i lokalnih komora, s više od 20 miliona kompanija-članica.

Kako ističu iz VTKBiH, osnovni ciljevi Eurokomore su: promoviranje evropskih integracija, predstavljanje potreba i stavova svojih članova institucijama Evropske unije, posebno pri kreiranju politika EU, pružanje informacija instititucijama EU o politikama i programima ekonomskih i trgovinskih odnosa zemalja članica i nečlanica EU te rad na jačanju kapaciteta svojih članica.