{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bruno Bojić izabran za člana UO Eurokomore

F
12.9.2012. u 12:07
0
0
Bruno Bojić izabran za člana UO Eurokomore
0
Bruno Bojić izabran za člana UO Eurokomore
Bruno Bojić
Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTKBiH) Bruno Bojić, na sastanku Odbora korespondentnih članova Eurokomore, održanom u ponedjeljak u Zagrebu, izabran je za člana Upravnog odbora ove komorske asocijacije, saznaje Fena u VTKBiH.
To će donijeti i određene prednosti za Komoru i njene članice, odnosno omogućit će im lakše učešće u projektima finansiranim od EU, edukaciju putem Eurochambers Academy te, između ostalog, i čvršće partnerstvo s evropskim komorama. Vanjskotrgovinska komora BiH je član Eurokomore od 2001. godine.

Eurokomora formirana je 1958. godine i čini je 45 nacionalnih komora Evrope, predstavljajući oko 2.000 regionalnih i lokalnih komora, s više od 20 miliona kompanija-članica.

Kako ističu iz VTKBiH, osnovni ciljevi Eurokomore su: promoviranje evropskih integracija, predstavljanje potreba i stavova svojih članova institucijama Evropske unije, posebno pri kreiranju politika EU, pružanje informacija instititucijama EU o politikama i programima ekonomskih i trgovinskih odnosa zemalja članica i nečlanica EU te rad na jačanju kapaciteta svojih članica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: