Promo
243

Broj putnika koje prevozi FlyBosnia raste svaki dan, dosegao 40.000

FlyBosnia, kao jedina domaća aviokompanija, još jednom ističe da su im osnovni cilj zadovoljni putnici i povezivanje Sarajeva s glavnim evropskim destinacijama.

"Imamo veliki odziv bh. građana koji prvi put mogu po cijeni od 59 eura otići do Rima, let traje 70 minuta, kao i direktnim letom za London za 99 eura. Na bazi zahtijeva tržišta ubrzali smo planove pa liniju za Pariz planiraju otvoriti u prvom kvartalu 2020. godine, a cijena leta će biti 79 eura", najavljuju iz kompanije FlyBosnia.

U aprilu stižu i dva nova aviona Airbus A319 nove generacije, nakon čega planiraju uveliko povećati i broj novih evropskih destinacija uključujući Barcelonu, Moskvu i Milano.

Tokom narednih sedmica FlyBosnia tim će raditi na obradi mnogih primljenih zahtjeva za čarter letove, pored redovnih pobrojanih letova u njihovom planiranom rasporedu.

"Već imamo čarter letove za hodočasnike u Mostar i Međugorje i tu sarađujemo s italijanskim i irskim tour operatorima", ističu iz FlyBosnije.

Usljed puno bolje razvojne strategije i uslova na aerodromima Tuzla i Mostar rade na uspostavi direktne linije iz ovih gradova i kažu da im je to u fokusu razvoja kompanije FlyBosnia.

"Očekujemo da bismo u idućih 30 dana mogli objaviti koje međunarodne gradove ćemo povezati s Tuzlom i Mostarom. Ono o čemu se malo zna i što smo shvatili kao dio naše djelatnosti jeste i nemali broj turističkih djelatnika i novinara koje smo doveli i ugostili u Sarajevu tokom otvaranja linija za Rim i London, a koji su po povratku u svoje zemlje prenijeli istinu o turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine. Još uvijek čekamo da se kantonalna, federalna i državna ministarstva turizma uključe u aktivno promovisanje turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, kao i grada Sarajeva, kako bi doveli što više stranih turista i ekonomski osnažili BiH", istakla je Aida Cvijetić, PR kompanije FlyBosnija.

FlyBosnia je letjela, leti i letjet će za dobrobit svih u Bosni i Hercegovini, a broj zadovoljnih putnika i linija će uvijek biti neoboriv argument. Kako za nas, tako i za sve ostale.

Karte možete kupiti preko FlyBosnia web stranice www.flybosnia.ba, kao i raznih drugih online platformi.