Izvoz proizvoda
6

Britanska multinacionalna kompanija Kingfisher traži partnere u BiH

Klix.ba
Jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi "Kingfisher Group" traži dobavljače na teritoriji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Kingfisher Group je britanska multinacionalna kompanija sa sjedištem u Londonu, koja se bavi prodajom proizvoda za domaćinstva u preko 1.200 prodavnica u deset zemalja Evrope, Rusiji i Turskoj. Snabdijevanje svih prodavnica se vrši iz sedam izvornih kancelarija (Istočna Evropa, Južna Evropa, Sjeverna Evropa, Balkan, Bliski Istok, Šangaj i Hong Kong). Balkanska kancelarija iz Bukurešta, koja se bavi ugovaranjem poslova sa dobavljačima, trenutno traži partnere s Balkana koji mogu izvoziti proizvode na međunarodna tržišta Kingfisher Grupacije.

Predstavnici Kingfishera traže dobavljače za veliki broj proizvoda, ali su im prioritet proizvodi industrije plastike. Zainteresovani su za saradnju sa proizvođačima plastičnih kanti, saksija, raznih kutija, cijevi i slično. Detaljnu listu svih proizvoda i informacije o kompaniji Kingfisher Group, kao i informacije o načinima i rokovima prijave, možete pogledati na web stranici Vanjskotrgovinske komore BiH.

Preliminarno je planirano da bilateralni sastanci izabranih bh. kompanija i predstavnika Kingfisher Group iz Balkanskog centra budu održani u martu 2018. godine, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.