Nagrada u Portugalu
0

Bristol vodeći hotel u BiH

FENA
Na svečanoj ceremoniji svjetskog takmičenja "World Travel Awards Europa 2012.", koja je održana u subotu u Portugalu, hotel Bristol Sarajevo je dobio prestižno priznanje "Vodeći hotel u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz D&H Agency Sarajevo.

Program WTA nagrada, koji svjetski mediji nazivaju i 'Oskarom u turizmu', ističe i nagrađuje one brandove koji su napravili najveći doprinos u turističkoj industriji tokom prošle godine.

"Na takmičenju 'World Travel Awards Europa 2012.' smo proglašeni vodećim hotelom u Bosni i Hercegovini na osnovu glasova koje su nam dodijelili svjetski profesionalci iz oblasti turizma i hotelijerstva, što predstavlja najveće priznanje koje se dodjeljuje u turističkoj industriji. Pored našeg hotela, iz BiH za ovo priznanje, između ostalih, su bili nominarani i hotel Radon Plaza, Atina iz Banje Luke i Bristol Mostar. Kada dobijete ovakvu svjetsku nagradu i priznanje najvećih profesionalca, to je ujedno potvrda da se hotel Bristol za nepune dvije godine funkcioniranja, uz veliki trud i zalaganje kompletnog osoblja, te svojim načinom rada i kvalitetom, uspio izboriti za lidersku poziciju u BiH“ – istakao je Kai Behrens, generalni direktor hotela Bristol Sarajevo.

Hotel Bristol Sarajevo je prvi internacionalni hotel u Bosni i Hercegovini kojim upravlja međunarodna hotelska grupacija Shaza Hotels - nezavisni hotelski operator s pet zvjezdica, koji podržavaju prestižni partneri, uključujući i lanac hotela Kempinski.