biznis
0

Brisel: Dva zlata za banjalučka piva

FENA
Banjalučkoj pivari dodjeljene su dvije zlatne medalje za kvalitet piva "Nektar" i "Crni Đorđe" na ovogodišnjem takmičenju "Monde Selection 2011" u Briselu.

Generalni direktor Banjalučke pivare Nicholas Penny je rekao da medalja iz Brisela potvrđuje da je "Nerktar pivo", domaći proizvod svjetskog kvaliteta.

"Ove medalje najbolje ilustruju naše napore da držimo korak s svjetskim tokovima proizvodnje vrhunskih piva", rekao je Penny.

Banjalučka pivara je, kaže, u posljednjih godinu dana mnogo radila na podizanju kvaliteta, prvenstveno korištenjem najkvalitetnijih sirovina koje se nalaze na tržištu.

U prvoj polovini ove godine, navodi Penny, bilježe mali napredak u prodaji, ali smatra da je to veliki uspjeh jer se smanjuje tržište zbog krize, a u drugoj polivini godine očekuju i bolje rezultate jer su počeli proizvodnju "Kaltenberg" i "Kastel" piva.

Domaći pivari i dalje ukazuju na probleme koje imaju, te traže, ponavlja on, podršku državnih nadležnih organa u stimuliranju ovdašnje proizvodnje.

"Potrebna nam je jedna strateška politika na nivou države kako bi spriječili ogroman uvoz piva iz susjednih zemalja. Svako ko želi da posluje u BiH treba da dođe i ovdje proizvodi, a ne samo da ovdje izvozi svoje proizvode", smatra direktor Banjalučke pivare.