{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlanski Pilsner među top deset u svijetu

F
14.4.2011. u 13:24
0
61
Tuzlanski Pilsner među top deset u svijetu
0
Tuzlanski Pilsner među top deset u svijetu
Tuzlanska pivara je na prestižnom takmičenju pivara na "Sedmoj evropskoj pivarskoj zvijezdi" koja se svake godine održava u Nürnbergu, u organizaciji Asocijacije privatnih pivara u Bavarskoj, dobila prestižnu potvrdu kvalitete svojih proizvoda.
U rekordnoj konkurenciji 955 piva iz više od 30 zemalja Stručni žiri sastavljen od osamdeset i osam članova, vrhunskih poznavatelja piva "na slijepo" je degustirao svaku od prijavljenih piva svrstavši Tuzlanski pilsner među deset najboljih u svijetu.

Cilj slijepe degustacije bio je pronaći pivo koje najbolje ispunjava zadane kriterije u svakoj od kategorija, čiji su okus kao i kvalitet najuvjerljiviji.

Kao što je to bilo i prethodnih godina prijave na takmičenje pristizale su sa svih strana svijeta od Australije pa do Paname i od Rusije do Tajlanda.

Tuzlanska pivara poslala je u Nürnberg na ocjenjivanje standard Tuzlanskog pilsnera i za pet najvažnijih karakteristika (boja, pjena, bistrina, gorčina i dojam pri ispijanju) dobili su visoke ocjene što je Pilsner lansiralo među Top 10 od 955 prijavljenih piva iz cijeloga svijeta.

Prilikom analize došlo se do rezultata da je boja Tuzlanskog pilsnera veoma dobra, odnosno tipična boja piva, pjena fino strukturirana i čvrsta, bistrina briljantna, gorčina dobro balansirana, dok prilikom ispijanja Tuzlanski pilsner ostavlja potpuno prirodan dojam.

"Pivara Tuzla je ponosna na ovaj rezultat samim tim što se kvalificirala među prvih deset od ukupno 955 piva koje su učestvovale na ovom takmičenju. Potvrda kvaliteta našeg piva došla je od stručne komisije koja se sastoji iz velikog broja vrsnih stručnjaka iz oblasti pivarstva u cijeloj Europi.

Posebno smo ponosni, što pivo koje smo poslali na takmičenje, nije posebno pripremljeno za tu priliku, nego su uzeti slučajni uzorci direktno sa proizvodne trake, odnosno to je pivo u kojem svakodnevno uživaju naši potrošači", rekao je Hariz Altumbabić, rukovoditelj sektora za marketing i robni promet u Pivari Tuzla .

Kako su istaknuli organizatori, Evropska pivarska zvijezda uz veliki porast sudionika postala je natjecanje "Lige prvaka u pivu", a kako ističu u Pivari Tuzla cilj je kvalitet Tuzlanskog pilsnera dovesti do takve razine da narednih godina osvoji jednu od medalja na ovom prestižnom pivarskom takmičenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: