Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Debili nije 1 dolar = 1,27 funti, nego jedna funta = 1,27 dolara.
zamisli da se zoves maksida
Razmislite malo... Najbrza rasteća ekonomija se kaze u članku! Vlasnicima tvornica,proizvodjačima paše ovaj kurs jer mogu masovno izvozit, a ko hebe Britanca što će moći manje piva popiti na Majorci kada razmjeni novac! Švicarska kupuje euro milijardama i odrzava euro, jer im nije u cilju da franak toliko ojača da ne mogu da izvoze! Kome bi prodavala najjača prehrambena industrija Nestle, farmaceutska industrija Novartis,ABB? Svojim 8 miliona stanovnika? Tu se igra veća igra...
hvala bogu da neko ima pametan komentar
@feri 😎 " fala" 😀
Ne daj Bože da naš ka em udari otaj Breskit...šta bi šnjega bilo?
Gdje je pala, jel se udarila, da je pokupim. 😂
Nikada pad valute nije donio koristi, a pad funte je samo slijed događaja izlaska UK iz EU. Pad valute je ujedno i pad svih vrijednosi, od pada i nekretnina, kao i pada stope razvoja i slabijega interesa ulagača. A preciznije o tome, koji su pravi razlozi izlaska UK, to su mutne stvari, a najprije potiču iz nekih američkih krugova, kojima jaka EU, nije po mjeri.
Pa yebo te, moRel ijedan tvoj komentar bez USA .... Kakve veze ima Amerika s ludim Englezima ( ne UK ) koji će tek vidjet kud su krenuli ... Sviđali se to nekome ili ne budućnost je u Sjedinjenim Europskim Državama ... !!!
Prije ce biti a BreExit prima udarac.
Amerika i Engleska biće zemlja proleterska!!
Nakon svake depriciation-a ide apreciation. Ne sumnjam da ce vrsni plivaci kroz novcane rijeke, kao sto su ovi britanci, znati povoljno za sebe isplivati datu duzinu.
Slaba vam matematika... Gdje je 1$=1 funta??? Daj da kupim odmah!
jedini opstanak Britanije je razbijanje EU na clanice ,inace cao Britanija ...
a koliko je to strmoglavo u odnosu na prije mjesec dana ?
Ja sve kontam vidi dolar jaci od funte a funta jaca od eura. Znaci dolar jaci od eura po ovom tekstu.
TLN: "Zaiskali ste, eto vam ga"
Emonomija raste, a valuta pada! Pa to je idealna situacija za engleze!
Ma sve su to smisljeni politicki potezi da se vodece svjetske valute ,dolar, euro,franak i funta dovedu u niveliranje da bi konverzija u buducu svjetsku valutu koja kuca iza coska bila sto bezbolnija i manje pogubna po svjetsku ekonomiju,cime se zele kontrolirati procesi uspostave novog svjetskog poretka,i iskljuciti moguca anarhija.
da bog da propadne ova engleska vise... pola svijeta su opljackali aman vise. za sve podmukle gadosti su donjeli evropi pocevsi od raspada juge. merkelova bi trebala ova govna odavno odgurati ka americi nekako nekom raketom