{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković sa mađarskom delegacijom razgovarao o privrednoj saradnji

S
31.3.2008. u 17:52
0
0
Branković sa mađarskom delegacijom razgovarao o privrednoj saradnji
0
Branković sa mađarskom delegacijom razgovarao o privrednoj saradnji
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković,direktor Agencije za privatizaciju FBiH Enes Ganić i predstavnici federalnih ministarstava energije, rudarstva i industrije te turizma i okoliša danas su primili delegaciju Vlade Mađarske koju je predvodio državni sekretar Ministarstva ekonomije i transporta dr. Abel Garamhegy.
Razgovarano je o projektima u Federaciji BiH koji su interesantni za mađarske kompanije, uvozu savremenih tehnologija i mogućnostima podrške Vlade Mađarske u njihovoj realizaciji.

Premijer Branković istakao je poseban interes za saradnju u oblasti poljoprivrede pošto se njenim razvojem povećava poljoprivredna proizvodnja i zapošljavanje povratničke populacije. Istovremeno, to je način za smanjenje trgovinskog debalansa u ovom sektoru.

Abel Garamhegy ponudio je pomoć Vlade Mađarske u tom programu s obzirom na mađarska iskustva i visoko razvijenu tehnologiju.Konkretni dogovori o saradnji uslijediće nakon bližeg upoznavanja sa potrebama ovog sektora.

- Vlada Mađarske podržaće učešće svojih kompanija i u drugim projektima u FBiH koji se odnose na energetski sektor, turizam i okoliš i putnu infrastrukturu – rečeno je tokom ovog sastanka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: