|

Brand NOA službeno i na bh. tržištu, u četvrtak predstavljanje smartphonea H10

Brand NOA službeno i na bh. tržištu, u četvrtak predstavljanje smartphonea H10
21
Klix.ba
6.2.2017. u 18:33
49
komentara
21

dijeljenja
NOA
Brand NOA službeno i na bh. tržištu, u četvrtak predstavljanje smartphonea H10
NOA Group d.o.o. je bosanskohercegovačka kompanija koja ima internacionalno strateško biznis partnerstvo sa izvornim tvorcem NOA brenda, kompanijom Hangar 18 iz Republike Hrvatske, te regionalnu autorizaciju brenda NOA.
U sarajevskoj Vijećnici, 09.02.2017. godine sa početkom u 20:00 sati pored prezentacijskog dijela kompanije NOA Group d.o.o. i novog smartphonea NOA H10, bit će predstavljene i razvojne investicijski kapaciteti u BiH, iz NOA-e će upoznati javnost sa izgradnjom regionalnog razvojnog centra za administrativnu i tehničku podršku sa planom zapošljavanja stručnjaka te objaviti dosadašnje rezultate ostvarene na međunarodnom tržištu.

"Naša prednost je otvoreno tržište s obzirom da imamo udio od 10 posto tržišta pametnih telefona u Hrvatskoj, te Slovačkoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji sa trendom koji je u usponu. Sa bogatim karakteristikama i lijepo dizajniranim pametnim telefonima brend NOA za cilj ima privući mladu populaciju i privući poslovne ljude sa razvijenom svijesti o cijeni i kvalitetu", poručuju iz NOA-e.

Pametni telefon NOA H10 predstavlja krunu višegodišnjeg razvoja pametnih telefona, te spada u Element seriju uređaja, koju ističu posebno dizajnirani uređaji koji krajnjem korisniku nude dizajn i funkcije iz „premium“segmenta uređaja po pristupačnijim cijenama. NOA prvi na svijetu donosi najbrži Helio X27 procesor s deset jezgri kojeg je izradio MediaTek, na taktu od 2,6 GHz. Uređaj raspolaže s 4 GB radne (RAM) memorije kao i 32 GB interne memorije koje je proizveo Samsung. Full HD zaslon u rezoluciji 1080 x 1920 dijagonale 5,5 - inčna potpisuje Sharp, a dolazi izrađen u 2,5D tehnologiji. Za sigurnost se brine brz i precizan čitač otisaka prstiju.

Operativni sistem na kojem je uređaj temeljen je Android 6.0 Marshmallows mogućnošću kasnije nadogradnje na Android 7.0. Tu je i snažna baterija s kapacitetom od 4000 mAh. Uređaj ima metalno kućište debljine 8,2 mm, a masa mu je 175 grama. Brzina punjenja je 44% u jednom satu. Ono što ovaj model najviše izdiže u poređenju sa prošlima je stražnja dvostruka Samsung kamera 2 X 13MP koje omogućuju refokusiranje i naknadnu obradu. Osim toga, NOA H10 ima i prednju "selfie" kameru od 13MP sa ugrađenom svjetiljkom.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...