{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosnaplod Brčko počeo ovogodišnji otkup šljive sa zagarantovanim isplatama

21.8.2015. u 17:23
3
39
Bosnaplod Brčko počeo ovogodišnji otkup šljive sa zagarantovanim isplatama
3
Bosnaplod Brčko počeo ovogodišnji otkup šljive sa zagarantovanim isplatama
Foto: Arhiv
Novi vlasnik fabrike Bosnaplod iz Brčkog, investitor iz Dubaija, ove će godine nastojati otkupiti što je moguće više svježe šljive sorte Stenlej prve i druge klase te je pozvao voćare iz regije da se prijave za otkup.
Otkupna cijena jednog klilograma šljive Stenlej prve klase je 0,4 KM u voćnjacima kod kooperanata, a Bosnaplod će obezbjediti prevoz i ambalažu do fabrike o svom trošku. U slučaju da kooperant doprema svježu šljivu u fabriku cijena je 0,42 KM po klilogramu.

Cijena klilograma za drugu klasu šljivu Stenlej je nešto niža i iznosi 0,35 KM kod kooperanta, odnosno 0,37 KM/kg u fabrici.

Novčane isplate za otkupljene količine šljive vršit će se u roku od sedam dana na račune kooperanata otvorene u banci. Za kooperante koji imaju otvoren račun u BBI banci, plaćanje će biti isti dan po prijemu šljive.

"Bosnaplod sa novim vlasnikom iz Dubaija obezbjedila je novčana sredstva za otkup velikih količina šljive. Pozivamo voćare iz BiH i regije Brčko da nam se jave. Strateški plan Bosnaploda je da postane jedan od vodećih prehrambenih proizvođača u regiji. Isplata sredstava kooperantima je zagarantovana", kaže Edin Salihbašić, novooimenovani direktor Bosnaploda.

Iz Bosnaploda pozivaju da se zainteresovani kooperanti prijave na broj telefona 049 216 076. Kontakt osoba je Nermin Kopčalić.

Inače, investicija iz Dubaija u Bosnaplod dio je razvojnog projekta ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju u regionu inciranog na Sarajevo Business Forumu, kojeg svake godine organizira BBI banka i njen BBI VIP biznis klub.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: