PROMO
120

Bosnalijek obilježio 69. rođendan kompanije

Radnicima za četvrt vijeka doprinosa razvoju Bosnalijeka dodijeljeni zlatnici.

Vodeća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini, Bosnalijek d.d. Sarajevo obilježio je 69 godina od osnivanja. Tim povodom organizirano je tradicionalno druženje radnika kojim se obilježava svaki rođendan kompanije.

Njih devet dobilo je tom prilikom posebno priznanje za 25 godina rada u ovoj kompaniji, u vidu specijalno dizajniranih zlatnika. Priznanja radnicima uručio je Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka d.d.

"Naši radnici naš su najvrijedniji resurs i pokretač svih naših projekata. Zahvalan sam im na izuzetnoj posvećenosti i zalaganju da Bosnalijek postane i ostane ne samo ponos Bosne i Hercegovine, kao najveća domaća farmaceutska kompanija, već i prepoznatljiv brend u zemljama širom svijeta", rekao je Uzunović.

On posebno ističe kako su u Bosnalijeku naročito zadovoljni činjenicom da su prepoznati kao najpoželjniji poslodavac ne samo među radnicima koji duže vremena rade u kompaniji, već takav status imaju i među mladim ljudima u BiH koji traže svoje prvo zaposlenje.

"Mi ćemo kao uspješna i društveno odgovorna kompanija dati svoj doprinos u otvaranju što većeg broja radnih mjesta i zadržavanju mladih, visokokvalifikovanih radnika u BiH jer vjerujemo kako je to jedini način da nastavimo rast i razvoj", poručio je Uzunović.

Protekla godina bila je jedna je od najuspješnijih u historiji ove kompanije. Pored toga što je nastavljen izuzetan trend rasta prihoda, ostat će upamćena i kao godina u kojoj je otvoren novi najsavremeniji pogon za proizvodnju tečnih i polučvrstih formi lijekova, čija je izgradnja započela u decembru 2016. godine. Radi se o investiciji vrijednoj 50 miliona KM, čime je Bosnalijek potvrdio i status jednog od najvećih investitora u BiH.