Novi pokušaj pljačke?
0

Blokiran račun Naftnih terminala "Ploče"

SRNA
Britanska kompanija "Deltagrip" blokrala je račun Naftnih terminala "Ploče" zbog potraživanja oko 2,5 miliona KM, potvrdio je Srni predsjednik Nadzornog odbora Naftnih terminala Federacije BiH Dževad Paradžik.

"Kompanija 'Deltagrip' je u opticaj pustila neke mjenice i akceptne naloge u iznosu od oko 2,5 miliona KM. Taj kredit Naftni terminali 'Ploče' vraćaju, međutim pojavio se neki ugovor kojim se mogu aktivirati mjenice bez obzira što se kredit uredno servisira", rekao je Paradžik.

On smatra da je blokada računa još jedan pokušaj pljačkanja Naftnih terminala "Ploče".

Paradžik je naglasio da će direktor Naftnih terminala "Ploče" Nikola Štula sudskim putem zatražiti da se račun deblokira, jer je puštanje u opticaj mjenica i akceptnih naloga protivzakonito.

Hrvatska štampa objavila je danas da je do blokiranja računa došlo zbog pokušaja Naftnih terminala "Ploče" da povećaju cijenu skladištenja nafte sa 3,5 na osam eura.

Ukoliko se iznos dugovanja ne podmiri u narednih dva mjeseca Naftnim terminalima "Ploče", koji, kako piše "Slobodna Dalmacija", snabdijevaju naftnim derivatima oko 70 posto tržišta BiH, preduzeću prijeti stečaj.