Nikad niže cijene
27

Black Friday u Drvosječi: Iskoristite nevjerovatne popuste za kupovinu ogrijeva

Black Friday u Drvosječi
Black Friday u Drvosječi
Povodom dvadeset godina postojanja kompanije, u Drvosječi je u toku akcija za Black Friday kojom je kupcima ponuđeno simboličnih 20% popusta što je cijene ogrijeva dovelo do zasigurno najpovoljnijih na tržištu u posljednjih nekoliko mjeseci.

Popust od čak 20% se odnosi na drveni ENplus certificirani pelet, ogrijevno iscijepano drvo te bukovi FSC briket.

Drveni ENplus pelet

Black Friday u Drvosječi
Black Friday u Drvosječi

Prilikom korištenja nekvalitetnog peleta se dešavaju slučajevi da se od pepela formira i čvrsti sloj ili takozvana šljaka koja može da začepi dotok zraka i uzrokuje nepravilan rad i gašenje peći na pelet. Nekvalitetan pelet često ne postiže ni željenu temperaturu u peći i potrošnja je puno veća od kvalitetnog peleta. Dakle, nekvalitetan pelet, odnosno necertificiran, se puno više troši, ma koliko možda bio i jeftiniji od certficiranog. Sve su to stvari koje se kod certifikovanog peleta ne bi trebale dešavati.

Takvi problem se ne mogu desiti sa Drvosječa peletom koji je certificiran po najvišem ENplus standardu za pelet te je kao takav vrhunske kvalitete. Trenutna akcijska, black Friday, cijena je 416 KM po toni sa besplatnim prijevozom u cijeloj BiH u slučaju narudžbe dvije ili više tona.

Ogrijevno iscijepano drvo

Black Friday u Drvosječi
Black Friday u Drvosječi

Koliko ste puta čuli kako je drvo tvrdih lišćara (bukva, hrast i grab) najbolje drvo za ogrjev? To nije slučajno. Upravo drvo tvrdih lišćara najduže održava kuću toplom jer ne sagorijeva brzo a prilikom sagorijevanja ispušta energiju od čak 1.850 kWh po prostornom metru. Grijanje na ogrijevno drvo samim tim nosi brojne benefite, a između ostalog se smatra i jednim od ekološki najprihvatljivijih vidova grijanja.

Drvosječa vam nudi ogrijevno iscijepano drvo tvrdih lišćara, proizvedeno i obrađeno u skladu sa FSC standardom o upravljanju šumama što garantuje visoku kvalitetu, po trenutnoj Black Friday cijeni od 132 KM po prostornom metru sa besplatnim prijevozom u cijeloj BiH u slučaju narudžbe dva ili više prostorna metra.

Bukovi FSC briket

Black Friday u Drvosječi
Black Friday u Drvosječi

Briket je prije svega moderna, ekološki i cjenovno prihvatljivija i ekonomičnija alternativa za čvrsta goriva poput drva ili uglja. Ono što je najbitnije spomenuti za briket je činjenica da jedna tona briketa mjenja čak tri do četiri prostorna metra ogrijevnog drveta. Briket ima i mnoge druge benefite - ravnomjernije i u dužem vremenskom periodu oslobađa energiju za razliku od peleta koji jednostavno brzo izgori.

Druga velika prednost briketa u odnosu na pelet je što za njegovo korištenje nije potrebna specijalizovana peć za sagorijevanje. Briket se može ložiti u bilo kojoj peći ili kaminu na čvrsta goriva. Ukoliko poredimo kalorijsku vrijednost briketa sa ostalim čvrstim gorivima - briket ima veću kalorijsku vrijednost od najkvalitetnijeg uglja.

Ono što je također jako bitno napomenuti je da je briket po dimenzijama manji a sabijeniji i kalorijski mnogo vrijedniji od drveta i uglja, pa je potrebno manje prostora za skladištenje. U Drvosječi nabavite FSC standardizirani 100% bukovi briket po akcijskoj, Black Friday, cijeni od 360 KM po toni sa besplatnim prijevozom u cijeloj BiH u slučaju narudžbe dvije ili više tone

Akcija povodom Black Fridaya traje do 26. novembra 2023. godine ili do isteka zaliha, stoga odmah iskoristite akciju i ove zasigurno najpovoljnije cijene na tržištu. Požurite i poručite vaš ogrjev pozivom na besplatni info broj Drvosječe 080 02 02 01 ili kontaktiranjem putem emaila [email protected].

Drvosječa garantuje najbržu isporuku najkvalitetnijih proizvoda u BiH te je od momenta narudžbe potrebno svega par dana da poručeni ogrjev bude ispred vašeg doma.