biznis
3

Bivši uposlenik Facebooka Bret Taylor pridružio se Twitteru

Klix.ba
Bret Taylor (Foto: AFP)
Bret Taylor (Foto: AFP)
Bivši uposlenik Facebooka Bret Taylor nedavno se pridružio timu Twittera, a bit će jedan od devet članova njihovog odbora, navodi se u saopćenju kompanije.

Taylor, koji je također zaslužan za asistiranje pri izradi Google Mapsa, umnogome će pomoći radu Twittera i radit će na poboljšanju usluga. Inače, Taylora na Twitteru prati 44.000 ljudi.

"Bret će kao deveti član našeg odbora učiniti mnogo za korisnike i za tehnologiju. Bit će od neprocjenjive vrijednosti za nas te ćemo zajedno raditi na planovima za 2016. godinu i budućnost", rekao je u izjavi za medije izvršni predsjednik Twittera Omid Kordestani.

Taylor je samo jedan u nizu od ljudi koji su u posljednjih godinu dana upotpunili postavu Twittera, nakon što je prošle godine "kormilo" preuzeo izvršni direktor Jack Dorsey.

Prošle godine službeno donesena odluka o restrukturiranju kompanije, koja uključuje i smanjenje broja zaposlenih za 8 posto. Procjenjuje se da je 336 Twitterovih zaposlenika dobilo otkaz, a prema izvještaju iz prošle godine, kompanija ima oko 4.100 zaposlenika.