{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bio-base i u 2011. nastavlja edukaciju za zvanje HACCP menadžer

F
26.12.2010. u 19:07
0
0
Bio-base i u 2011. nastavlja edukaciju za zvanje HACCP menadžer
0
Bio-base i u 2011. nastavlja edukaciju za zvanje HACCP menadžer
Konsultantska kuća Bio-base iz Sarajeva i u narednoj godini nastavit će edukaciju za zvanje HACCP menadžer, a prvi seminar o temi "HACCP sistem i njegova implementacija" bit će održan od 14. do 18. februara.
Edukativni program za zvanje HACCP menadžer (savjetnik za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom) traje već četvrtu godinu i podržan je od Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Do sada je ovu edukaciju prošlo više od 350 osoba iz BiH, a u posljednje vrijeme interes iskazuju i osobe iz susjednih zemalja. Po završetku edukacije polaznicima se dodjeljuju certifikati.

HACCP sistem je postao zakonska obaveza i to znači da firme koje se bave proizvodnjom i preradom hrane za životinje i ljude moraju imati implementiran HACCP sistem radi zaštite zdravlja potrošača.

Edukacija je namijenjena pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i uposlenicima iz ugostiteljstva, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije i tržnim inspektoratima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: