biznis
62

BIMAL donirao školski pribor prvačićima u Brčko distriktu

FENA
Ilustracija
Ilustracija
Povodom početka nove školske godine, Studen Holding i BIMAL danas su obradovali sve prvačiće u Brčko distriktu osnovnim školskim priborom, sveskama i olovkama za školu.

Donacija za ukupno 719 prvačića realizirana je u okviru obilježavanja 11. Dana otvorenih vrata Studen Holdinga i BIMAL-a u Brčkom, u saradnji s Pododjelom za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta.

Školski pribor uručen je djeci u svim školama u Brčko distriktu istovremeno, a svečano uručenje donacije održano je u prisustvu medija, predstavnika Studen Holdinga i vladinog pododjela u Prvoj osnovnoj školi u Brčkom, prilikom koje je direktorica korporativnih komunikacija Studen Holdinga i BIMAL-a Nataša Pucar djeci poželjela sretne i uspješne prve školske dane.

"Studen Holding je u petak uručio tradicionalnu, sedmu donaciju JU Obdanište 'Naša djeca', a danas je uručena prva donacija djeci školskog uzrasta, čime je Studen Holding još jednom potvrdio trajnu posvećenost odgoju djece s područja lokalne zajednice. Posebno ponosni na ovu donaciju, svim učiteljima, nastavnicima, a posebno prvačićima želimo sretnu i uspješnu školsku godinu", izjavila je Pucar.

Šefica pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta Mara Matkić istakla je kako je BIMAL, kao članica Studen Holdinga, jedna od rijetkih kompanija u Brčko distriktu koja oduvijek ima sluha za donacije koje su usmjerene na razvoj djece u ovoj lokalnoj zajednici, saopćeno je iz BIMAL-a.