biznis
99

BIMAL dobitnik priznanja "Lider biznisa 2015. godine"

FENA
Brčanski BIMAL dobitnik je priznanja "Lider biznisa 2015. godine" koju dodjeljuju novine "Glas TK" u okviru projekta "Uspješni poduzetnici", a u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona.

U konkurenciji od oko 40 preduzeća, jedina fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL proglašena je liderom u oblasti prehrambene industrije, zahvaljujući radu i asortimanu proizvoda kojim ostvaruje visoku pozicioniranost na tržištu BiH i izvozu te zbog posebnog doprinosa privrednom razvoju zemlje.

"Iza kompanije BIMAL se nalazi veoma uspješna poslovna godina u kojoj je BIMAL ostvario znajačaj količinski porast izvoza svojih proizvoda i također ojačao poziciju na domaćem tržištu te je ovo priznanje zaista izuzetan završetak uspješne godine", izjavila je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a.

Proteklu godinu u fabrici u Brčkom obilježilo je niz događaja od kojih je svakako najznačajniji bio izlazak na kinesko tržište i otvaranje puta za ostale bh. kompanije koje proizvode kvalitetne domaće proizvode u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Otvaranjem vlastite kompanije za distribuciju u Turskoj sredinom godine, STUDEN Holding, u čijem sastavu posluje i fabrika BIMAL, omogućio je i drugim bh. proizvođačima lakši plasman svojih proizvoda na području Bliskog Istoka, na kojem BIMAL također bilježi sve veći rast izvoza u posljednje tri godine.

"BIMAL-ovi razvojni planovi idu u smjeru daljeg unapređenja kvaliteta proizvoda i povećanja izvoznih aktivnosti na globalnom tržištu, zbog čega je posebno važna podrška domaćeg tržišta i domaćih potrošača, a što potvrđuje i ovo veliko priznanje", naglašava Pucar, saopćeno je iz BIMAL-a d.d.