Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Index da si pismen stavio bi drugu rijec umjesto \'rasta\'.
.....moguce da ovih 24% BiH dode na tu listu a ne pc ???? Ha sta kazete srbi ???
\"Sve u svemu dobra vijest\" would do just fine dude, gheesh! :) Salim se, hvala na detaljnom objasnjenju svakako! ;)
Index je mjerilo rasta, nista vise. Te kompanije koje se stave u index sacinjavace jedan broj i po rastu tog broja ili padu, mjerice se vrijednost tog indexa. Kao kad sastavite korpu potrosackih dobara i pratite kolektivnu vrijednost te korpe. Mozete kupovati dionice tog indexa i to je malo sigurnije jer ne kupujete samo jednu firmu, nego vise tako da smanjujete rizik da ste otvoreni prema samo jednoj kompaniji. Za firme je dobra vijest da postanu dio tog indexa, a isto tako i losa ako izgubite taj status, jer znaci nisti vise reprezentativni onoga sta se od vas ocekuje u smislu zarade, prihoda, imidza itd. Sve u svemu, dobra vijest, ne znaci nista nego eto par sarajevskih firmi ce biti dio tog indexa i samim tim bice vise izlozene analiticarima, ekonomistima itd za analizu itd. Morace biti vrlo otvorene i transparentne i uklapati se u sistem racunovodstva koji se od njih ocekuje (da bi se stvari mogle ispravno uporediti). Pomaze li ovo ista?
na bosanskom?
a ko ce pumpat milijarde nafte u bosni i hercegovini? narod ce glodat kost a dodik i spiric ce pravit vile po kipru i bahamskim ostrvima!
trgovina vrijednosnim papirima najvise, to je poslovanje dionicki drustava kupovina po nizim cjenama pa onda prodaja po vecim,kod nas nadju nesto jeftino pa onda u aziju prodaju 3 puta skuplje
za nas vjerovatno ništa, ali znači nekome tamo da će lakše da kupi nešto naše za male pare...? lupam, po nekoj logici ovoga što je napisano... :)
Sta to znaci za nas obicne gradjane?
Sve mi je jasno.?\' Indeks je dio tri indeksa a tri indeksa tri dijela indeksa pa sve kad se podijeli sa dva dobiju se tri indeksa. E baš lijepo. Blago nama kad dobijemo još koji podindeks. Ovo je nešto kao integrali u školi. HAHAHA. Čudno nema komentara?