Američki časopis Forbes
0
BiH na 84. mjestu po uslovima poslovanja
Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Mrzim SDA: Krivo si ti shvatio ovaj dio teksta. Odnosi se na Srbiju (barem ako gledamo odlomak prije - a BiH se ne spominje u tom dijelu teksta)
Veliki izazovi su visoki vladini izdaci za plate, penzije i pomoć nezaposlenima, te sve veća potreba za državnim zajmovima, rast vanjskog duga, stagniranje investicija i pad prihoda od privatizacije. Drugi ozbiljni problemi su neefikasno pravosuđe, visok nivo korupcije - navodi Forbes. Šta kaže na ovo Sulejman Tihić? Tihić kaže da će politika SDA i u 2012 i u 2013 biti politika dijaloga, dogovora i kompromisa. Bitno je ponuditi dvije trećine ili tri petine ukupnih poslaničkih mjesta HDZ-u u Parlamentu FBiH sve u cilju relaksacije odnosa u zemlji. Samo sa Tihićem svi mi zajedno možemo u Evropsku Uniju ali je cilj da budemo nezaposleni, gladni, žedni, goli, bosi, jer nemojte molim Vas govoriti ništa loše protiv Tihog, pa u ovoj zemlji ima i srećnih i zadovoljnih ljudi. Sulejmana Tihića nije džaba pohvalio Joe Biden da je on kooperativan. Tihić - za dogovore i kompromise, za dijalog, za kooperaciju, za relaksaciju odnosa.