Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SVIM SRBIMA SRETAN DAN POBJEDE, PRAZNIK SV OLUJA, DA GA PROVEDU SA SVOJIM NAJBLIZIM U RADOSTI I SRECI DO IDUCEG :D
ha dobro imamo ikakav rejting...ja nam ne bih dao rejting uopste...ono samo NO RATE
@hadzila Sasvim tacno!!!
autori ovog sranya! ----- yebo vas kredit hiljadu puta! kredit je samo za sirotinju da je bogata vlastela lakshe i vishe guzii. glupani, to je u stvari gud njus. bravo bosno!
Gospodo urednici kliktorixa, pise se Standard and Poor, a ne Standard and Purs. Daj se malo fiksirajte na pravopis u svakom slucaju....ono, sramota ste na internetu po tom pitanju!!!! Saberite se malo!
Aaa pa niste uracunali aljine zlatne kasike, e kad to uracunate Bosnja ce imati rejting AAA.
cini se meni da ima najniži i na istočnom balkanu, kad se vec tjesimo da smo na zapadnu :)
vaznije je da se pobrines za sebe jer ces ti ostati zauvijek okruzen dzamijama. dzaba ti oluja. :-)
ja mislim da se trebamo svih vjernika i političara iz države riješit ostavit jedno 500 000 stanovnika i sve bi bilo ok.
taman da se i RS odvoji sto se nece nikada dogoditi ti opet neces vidit Beograd ocima, vjecno ces ostati na Palama uz bezicni internet i stado ovaca :))))
milojko ti se i tebi slicne mozete samo od zivota odvojiti te vase planove cemo u prasinu baciti kao sto smo plan velika srbija bacili u blato i zgazili kao zohara
Ovo nije bitno. Bitno je da se borimo i na sav glas galamimo kako nam podvaljuju svinjetinu u paštetama. To je bitnije. P.S. Da ne bude zabune, ovo je cinizam, sarkazam, ironija
sta reci nece sigurno jos dugo ova zemlja ovo je teski bolesnik na infuziji ovo je otislo sve do vraga blago onome ko moze ikako otici u inozemstvo pa makar radio na bausteli tamo bvar neces bitii gladan i imace postivanje ljudskih prava .
srbi su hrvate spašavali kad su ih njihova braća naprašili iz vareša i srednje bosne ali to oni ne znaju da cijene. kad se srbi odvoje hrvati će da ostanu u federaciji sa svojim cvijećem. da sa uzajamno zaljevaju. a mi ćemo da zaljevamo severine, nine, nikoline, marijane... pun ih beograd. ;-)
Naivni ste ako mislite da su glavni krivci za velikr kamate banke koje posluju ovdje. Svaka banka koja posluje na podrucju BiH nema svoja vlastita sredstva i zaduzuju se kod drugih banaka u evropi i placaju njima kamatu, eh sada ta kamata koju nase banke placaju evropskim se izracuna na osnovu rizika povrata novca a on se gleda na osnovu kreditnog rejtinga koji ti da jedna od rejtin kuca (Standard&Poor, Modys...) tako npr B2 znaci relativno veliki odnos srednje losi rejting i ekvivalentno tome stave kamatu za nase banke 5% nase banke kupuju novac za 5% i prodaju za recimo 7%, znaci 1% pokrivanja bankinih troskova i usluga + 1% dobiti. Eh sad to nas vraca na pitanje zasto nam je los kreditni rejting, kod nas je glavni razlog stalne politicke krize i nemogucnosti dogovora među politicarima koje salju losu sliku o BiH u svijetu i naravno gdje je konstantna politicka kriza, tu je otezano poslovanja i veci rizik onome ko pozajmljuje novac da ce ga i dobiti nazad, zato i velka kamata
ovim pametnim srbima bih preporucio da razvijaju ekonomiju ako hoce ostati na ovoj teritoriji a ovim budalama sa secionistickim namjerama porucujem bujrum cekamo i za dom spremni
blizi se kraj kantonalnim ministrima,audijima,administraciji i svima koji su na budzetu.nema kredita=nema plata