Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napokon da neko radi ovakve stvari, da stiti nase interese, a ne komsijske. Samo ustrajati, ne moze jare i pare!
Ovim potezom štitite srbijanske interese, a dugoročno slabite državu BiH! Samo vjerujte Šarovićevu patriotizmu i daleko ćete stići! Nije više stvar hoće li biti uvoza iz Hrvatske, nego način kako likujete svaki put kada "Hrvatskoj crkne krava" je poražavajući za mene kao čovjeka koji voli BiH i koji je jako cijenio i imao velike simpatije prema Bošnjacima.
Romeo Petric ako imas simpatije prema Bosnjacima, kao sto tvrdis, da te nesto pitam: Koliko si iz svog dzepa izdvojio novca za obnovu srusenog Starog Mosta koji je srusen po naredjenju neosudjenog ratnog zlocinca Franje Tudjmana?
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
ovi hrvati bi da sjede na svim stolicama. kad im odgovara onda su EFTA, kad bi da se kurche onda su EU, nekad su dio balkana (kad se hvale da su najrazvijenija zemlja), a inače su oni zapadna Europa a mi i Srbija smo "istočnjaci" eeeee
Nemojte u svaki tekst ubacivati nacionalnost to nas vodi u propast, pa ovo je sve jasno Hrvatska vise nije clanica CEFTE, ulaskom u evropsku uniju izgubila je povoljnosti koje daje CEFTA i sada evropska unija pritiscima pokusava da nam nametne zakona da oni imaju povoljni polozaj u uvozi robe u BiH, Srbija je clanica CEFTE i ona nema veze sa ovim. Sarovica licno mrzim zato sto je bio u zatvoru (ne znam zbog cega i neinteresujeme) ali koliko mogu procitati da stvarno radi svoj posao kako 99 posto drugih ne radi, dok on nije dosao na ovu funkciju nisam ni znao koje drugi bio, jer se o njemu nista nije pisalo (zato sto nije radio). Napominjem, pustimo se nacionalizma i negledajte samo ime i prezime, nego sta je taj covjek uradio ili nije uradio.
Ne mogu da vjerujem da sam dočekala dan kada će se političari zauzeti za bilo šta naše.
ovdje ne razumije jednu stvar: ko vas tjera da kupujete hrvatske proizvide? nitko. a to što su vaše vlasti nešto potpisale pa sad vrdaju, ...poastoji valjda i klauzula kako se ugovor raskida, međusobne obaveze u tom slučaju, itd itd...
šta mi imamo sa srbijom, i šta nas ima mješat sa srbijom jebe mi se za njima, oni nam glave skidali 4 godine i sad mi kao fol dobri oni i mi sa njima, ma daj.
Hajde da se kladimo Sarovicu da ces legalizirati pod pritiskom EU , inace ce ti ovi spustiti rampu , jednostavna stvar " Jaci manjeg tlaci "
Narod je ovca i uvijek mu je bilo sladze tudze nego njegovo, na ovaj nacin barem cemo se dozvati pameti.Uvozni lobiji?Nije nama niko kriv sto smo mi glupi, pa umjesto Kiseljaka, Oaze, ili pak Sarajevskog piva, Nektara kupujemo Jamnicu, Janu, Haineken, Ozujsko, Karlovacko, Lav pivo.Ne citate vid dobro ove firme kojima je zabranjen uvoz su firme koje nemaju EU broja, sve firme koje imaju EU broj ostaju i dalje da uvoze.
BOJKOT ROBE IZ HRVATSKE I SRBIJE - sve samo smeće nam podvaljuju Koristimo i uživajmo u domaćem jer je 1000 puta bolje Pomozimo da naši ljudi i naše firme imaju plate i posla !!! .
Sabura braćo ... moguće je dobiti jare i pare. Neka ta Hrv. ubrza put BiH u Europu kao kontrausluga, a BiH mora biti ustrajna, ali ne smije postati niti oaza za srbijansko bogaćenje.
Šaroviću gazijo tako je samo ravnopravan odnos.Nikakva povlaštenja nije Bosna begova slama da razvlači kako se kome ćefne
pa jeste glupi. naše proizvodnje gotovo da i nema. bez hrvatskih i evropskih proizvoda police u nasim samoposlugama bi bile prazne. boli me quratz za deficite, ja kao gradjanin zelim da imam raznovrsnu ponudu.
Ministar je u pravu, mislim moje misljenje na stranu, ali radi svoj posao pravo i tacno, ne treba mlatiti gluposti i biti nekorektan prema RH, ali nije nicija nego nasa greska to sto su firme u RH i Srbiji mnogo vise konkurentnije i imaju vise produkata nego mi u svakoj grani industrije i proizvodnje, pa je normalno da vise i izvoze nego BIH....treba situaciju ocijeniti realno da bo znali gdje stojimo...
Strogo oporezovati uvoz iz EU i HR u onolikoj mjeri koliki su podsticaji u njih, pa da vidimo čije će se mlijeko bolje prodavati po BiH.
Nemam ništa protiv konkurencije da su i naši proizvodi jednako zastupljeni u Hrvatskoj.Pored naše vode,mliječnih proizvoda i mesnih prerađevina mi trčimo ko muhe na govno,na mlijeko sa aflatoksinom i kojekakav otpad koji se šalje ovamo.Zašto ne bi i naša privreda procvjetala pa da i mi imamo dobra primanja,i penzije,invalidnine 13 platu regres i sve ostalo o čemu sada samo sanjamo.
ministar mlati gloginje tuđim mud___.
nije on stao u obranu bosanskih interesa već u obranu srpskih. blokirajući hrvatske proizvode srpski imaju veću zastupljenost u bosni. nikad četo neće raditi za interese b i h.