Prvi u BiH
0

BH Telecomu certifikat ISO 9001:2000

FENA
Njemačka akreditacijska kuća TUF danas je BH Telecomu d.d. Sarajevo uručila certifikat ISO 9001:2000 za uvedeni sistem upravljanja kvalitetom.

"Da je to veliki uspjeh govori činjenica da su i neke druge kompanije iz naše zemlje to pokušale učiniti, ali nisu uspjele. Radi korektnosti nećemo spominjati koje su to kompanije, ali ćemo s ponosom istaći da smo i prva kompanija u BiH iz ove branše koja je nakon izgradnje sistema upravljanja kvalitetom i provjere od njemačke akreditacijske kuće TUF dobila certifikat“, rekao je Adnan Mujagić, rukovodilac Centra za kvalitet BH Telecoma d.d. Sarajevo, saopćeno je iz te kompanije.

Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović kazao je da BH Telecom, kao i većina razvijenih kompanija iz telekomunikacija, posluje sve složenije i da je nužno osigurati organizaciju, procese i sistem za optimizaciju i unapređenje rada kompanije na jedan lakši i automatizovaniji način.

"Ovom fazom definisanja poslovnih procesa, što se dokazuje certifikatom ISO 9001:2000, stvorena je pretpostavka da se kompanija BH Telecom suoči s izazovima upravljanja kompanijom“ istaknuo je Rešidbegović.

Đuro Tunjić, predstavnik akreditacijske kuće TUF, istaknuo je da je BH Telecom prva kompanija u BiH i regiji iz telekomunikacija koja je dobila ovaj cetrifikat.

Dobijanje certifikata ISO 9001:2000 znači za BH Telecom potvrdu da je izgradio sistem upravljanja koji u centar pažnje postavlja korisnika usluge, da je procesno orijentiran i da se stalno odvijaju poboljšanja u radu s konačnim ciljem zadovoljenja zahtjeva korisnika usluga. To je ono što je Uprava BH Telecoma d.d. odredila kao strateški cilj i čime je podržala viziju generalnog direktora, kaže se u saopćenju BH Telecoma.

Kako se ododaje, certificiranjem sistema upravljanja kvalitetom BH Telecoma uvećana je konkurentna sposobnost i vrijednost kompanije na tržištu, čime posebno mogu biti zadovoljni vlasnici kapitala: Federacija BiH i mali dioničari.