biznis
0

BH Telecom obilježio Dan kompanije

FENA
U povodu obilježavanja 5. septembra, Dana kompanije, BH Telecom d.d. Sarajevo organizirao je večeras u Sarajevu svečanost i promociju monografije "Razvoj usluga BH Telecoma".

Bila je to prilika da se u prisustvu zvanica - poslovnih partnera iz zemlje i inozemstva, istaknutih javnih ličnosti i brojnih gostiju, još jednom ukaže na put razvoja najuspješnije bh. kompanije, ali i predstave brojne pogodnosti koje je pripremila svojim korisnicima tokom septembra.

Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović podsjetio je u pozdravnom govoru da se Dan BH Telecoma obilježava u znak sjećanja na 5. septembar 1993. godine, kada su u najtežim ratnim uvjetima, stručnjaci kompanije uspjeli montirati i pustiti u rad međunarodnu satelitsku vezu Bosna i Hercegovina - Švajcarska (Sarajevo - Basel), uz korištenje međunarodnog koda 387, dodijeljenog BiH od Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/ te godine, putem EUTELSAT- a.

Ova veza imala je kapacitet 2 Mbit/s, odnosno 30 govornih kanala. Oprema je postavljena u rekordnom roku, veza je uspostavljena 3. septembra, a puštena u javni saobraćaj 5. septembra 1993. godine.

Tokom promocije monografije "Razvoj usluga BH Telecoma" istaknuto je da je na njenoj pripremi radilo više od 30 autora, stručnjaka BH Telecoma, a izdata je "kako bi se otrglo od zaborava sve urađeno u proteklim godinama".

BH Telecom će, kako je rečeno , tokom septembra zainteresiranim građanima nuditi za jednu KM pretplatu novog fiksnog ili mobilnog telefonskog priključka, priključka za mobilni internet, ADSL uslugu ili uslugu Moja TV, a bit će organizirana i prodajna akcija u kojoj se nudi šest mobilnih aparata iz Ultra start paketa.

Za korisnike usluga BH Line i BH Mobile mreže u septembru je organizirano promotivno takmičenje pod nazivom "300 mobitela za vaše znanje".

Povodom Dana BH Telecoma, prema večerašnjim najavama, 5. i 6. septembra 35 osnovnih i srednjih škola - pobjednica u takmičenju koje je organizirao BH Telecom u likovnom i literalnom stvaralaštvu, dobit će po pet računara i dva multifunkcionalna uređaja, a 18. i 19. septembra u Mostaru će biti organizirani 6. sportski susreti zaposlenika.

Dan BH Telecoma i ove godine je bio prilika da se zaslužnim zaposlenicima dodjele priznaja.