biznis
1

FOTO / BH Telecom nagradio 35 škola u BiH

FENA
Objavom spiska škola pobjednica, uspješno je okončana još jedna nagradna igra za škole koju je organizovala kompanija BH Telecom.

Dostavljanjem učeničkih likovnih ili literarnih radova na temu "Olimpijada", ove godine je 119 osnovnih, srednjih i specijalnih škola iz cijele BiH učestvovalo u nagradnoj igri i dobilo šansu za osvajanje vrijednih nagrada.

Ukupna vrijednost nagradnog fonda je iznosila 175.000 KM.

Po okončanju nagradne igre, žiri BH Telecoma je odabrao 35 škola pobjednica takmičenja koje će biti nagrađene sa po pet računara, dva multifunkcijska uređaja i odgovarajućom mrežnom opremom.

BH Telecom već devetu godinu zaredom organizira nagradna takmičenja za učenike osnovnih, srednjih i specijalnih škola u FBiH, a ovogodišnja nagradna igra je bila organizovana na području cijele BiH.

Cilj nagradne igre je iskazivanje opredijeljenosti BH Telecoma za brigu o mladima i njihovo informatičko opismenjavanje kroz unapređenje nastavnih procesa u školama opremanjem informatičkih kabineta neophodnom računarskom opremom.

U toku nagradne igre škole dostavljaju likovne i literarne radove na zadatu aktuelnu temu, a neke od tema prethodnih takmičenja su bile: Svijet komunikacija u bojama i oblicima, Dobra riječ daleko se čuje, Reci drogi NE i osvoji, Sadimo naše šume, Iz njedara BiH, Bosanski vodovodi, šadrvani i sebilji kao dio kulturne baštine BiH, Simboli moga grada, BiH u Evropi - Evropa u BiH i Tehnološki napredak-ugodan život.

Realizacijom 12 nagradnih igara u prethodnih devet godina, više od 400 škola je na ovaj način od BH Telecoma dobilo računarsku opremu značajnu za odvijanje nastavnog procesa u školama, saopćeno je iz BH Telecoma.