{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom: Milion KM za škole, vatrogasce, javne kuhinje...

F
15.2.2018. u 12:40
60
35
BH Telecom: Milion KM za škole, vatrogasce, javne kuhinje...
60
BH Telecom: Milion KM za škole, vatrogasce, javne kuhinje...
Kompanija BH Telecom će i ove godine donirati milion KM školama, vatrogascima, gorskim službama spašavanja i javnim kuhinjama, a koji su učestvovali na javnom konkursu objavljenom u septembru prošle godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ukupno je 137 dobitnika donacije, najveći broj dobitnika donacije, ukupno 89, su osnovne i srednje škole kojima će biti donirano 584.727 KM.

Također će 181.500 KM donacije biti namijenjeno profesionalnim, dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama za nabavku neophodne vatrogasne opreme i vozila, dok će gorske službe spašavanja donaciju u iznosu od 98.100 KM iskoristiti za nabavku opreme i tehničkih sredstava potrebnih za rad ovih službi.

Javnim kuhinjama u BiH će biti donirano 90.673 KM za finansiranje obroka, nabavku hrane i neophodne opreme te humanitarnu pomoć najugroženijim građanima, povratnicima i raseljenim osobama.

Poseban ovogodišnji dobitnik donacije je Savez sjedeće odbojke BiH kojem će BH Telecom donirati 45.000 KM.

BH Telecom je u posljednjih dvanaest godina donirao ukupan iznos od 16,5 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, a što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH, saopćeno je iz BH Telecoma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: