Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dzoni Wayne to je razlozno i pametno sto kazes. Gdje ces prodat koku koja nosi zlatna jaja? Ni ja to ne bih uradio. Ali sada bi nam neko mogao odgovoriti ovako: Gdje tacno idu pare od telekoma tih 99 miliona. Samo za krpljenje budzetskih rupa. Plate u telekomu su odlicne a kao sto akzes svi tamo su preko stele. Cistacica u telekomu ima oko 800 KM platu a radnik na autocesti 700. Zar ne bi bilo logicno da radnik na autocesti ima 1000 a cistacia 500? Odmah prodati BH Telekom paket od 67%, uzeti 2 miljarde maraka, zaduziti se kod ERB i EIB za jos jednu miljardu i transparentno pametno uloziti u izgradnju autoputa. Zaposliti odmah 20 hiljada ljudi na tom projektu, podici na noge gradjevinski sektor, steci reference za gradnju u regionu i sire, pokrenuti snazan investicijski ciklus te imati modernu saobracajnicu u roku od 5 godina sa sjevera na jug koja bi takodje donosila solidnu dobit ako nista dovoljno da mozemo vracati kredite koje smo podigli za izgradnju. Sta kazes na to?
@rofltrol Izađi iz imaginarnog svijeta "RAZVOJA U EU" ... Kakav crni razvoj ? Jesi li ti lud ? Jel se Grčka razvila ??? Španija ??? Italija ??? Kad izgubiš ono što imaš u vlasništvu ostaju ti samo gaće govnive... U stvari ... tako će to biti ... i tu nema dileme nikakve ... Prodat ćemo sve, pa ćemo kmečati da su nas opljačkali !
tako nekako. ovi placenici sto zagovaraju rasprodaju svega i svacega, na*** im se matere.
I crveni kmeri bi prodavali telekom?
Zelenasu a ne spominjes da je BH Telecom privatna firma Bakira i SDA kompanije! Svu familiju, porodicu, prijatelje i poznanike je SDA strpala u BH Telecom bez skole, samo da posjeduju stalno biracko tijelo..... kako te nije stid. Treba prodati BH Telecom i izbacit napolje svu ovu zelenasku gamad koja samo ceka platu, a nista ne radi !
Fali vladi para, a sto se tice privatizacija ja jesam za nju al max 49% i pustiti privatnika da radi al da ga imas u saci s 51%, ipak ce privatnik odpustiti visak radnika NECE zaposljavati podobne nego kvalitetne, bolja ce biti usluga itd......
Neće niko da kupi 49% ... u tome i jest poenta ... Nebi ni ja ... Šta će ti nešto da kupiš a da te neko drži za jaja ... To ti je sad problem u Bosnalijeku i FDS-u ... Država ima manji dio .. a hoće da vlada ... Kad država ima veći dio ... to je milina ... Treba prodati samo ne profitabilne firme ... ove što donose novac treba ostaviti u vlasništvu države .. !!!!
Ama ugovor napraviti da im das da rade, al samo dividendu da uzimas, a samo zadrzati 51% da ne mogu unistiti telekom, a ako nece neko tako nece onda nikako....na kraju ce se pojaviti neko ko hace ovako ha aj.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jebote ... nikad neću shvatiti da se prodaje Telecom za 1-2 milijarde ... a donosi ti 100 Miliona godišnje ... To znači da se isplatiš za 20 godina ... Ne kontam ... kako neko može podržavati privatizaciju Telecom-a ??? Istina je da su tamo SVI preko štele od čistačice, do direktora ... al šta da se radi ... takva je država i to je to ... svi su ovdje preko štele sve živo i mrtvo pozavršavali ... sad se prave Englezi !
naravno da nije logično, ali je tako kad će neko uzima u svoj džep mito da tako jeftino proda firmu. pa zašto se fahrto otima i rukama i nogama da se dokopa telekoma i elektroprivrede. avaz gotovo pa ima rubriku "kriminal u telekomu". to je samo jedan metod devalviranja profitabilne kompanije...
@xy Istinu govoriš ... Avaz sad opalio po Telekomu i Elektroprivredi... Oslobođenje po FDS-u ... samo da se to proda ... i onda će biti kuku-lele ... Nema drugog rješenja nego da se neko žrtvuje i uzme pušku ... i ubije svakoga ko je u vezi sa privatizacijom, na ovaj ili onaj način !!! Nema druge ... al nema više Che Gueavare ... sad samo imaju MEMO i GILE !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (9)